Suorita taideopintoja avoimessa yliopistossa – ilmoittautuminen syksyn opetukseen 3.–23.8.

Syksyn opetustarjonnassa on mm. 16 opintopisteen laajuinen näyttelijäntaiteen perusopintojen kokonaisuus.

Näyttelijäntaiteen opiskelijat harjoituksissa

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta musiikin, teatterin, tanssin, kuvataiteen, taidehallinnon ja taidealan työelämävalmiuksien aloilta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia.  

Syksyn 2021 opintotarjontaan kuuluu kursseja esimerkiksi pelimusiikista, tanssista, eri musiikkikulttuurien välisistä työtavoista, rytmiikan pedagogiikasta sekä musiikin hahmotustaitojen opettamisesta.  

Uutena opintokokonaisuutena avoin yliopisto tarjoaa 16 opintopisteen laajuisen Näyttelijäntaiteen perusteet -kokonaisuuden, joka kestää lukuvuoden 2021–2022. Opintokokonaisuus toteutetaan lähiopetuksena ja siihen valitaan 16 opiskelijaa. 

Ilmoittautumisaika syksyn opetukseen on 3.–23.8.2021. Tutkinto-opetukseen integroidun opetuksen ilmoittautumisaika päättyy jo 17.8. Kaikki kurssit löytyvät Avoimen kampuksen kurssikalenterista ja niitä voi selata koulutusalan, oppiaineen tai hakusanan mukaan. 

Alla voit tutustua poimintoihin syksyn 2021 opinnoista.

Poimintoja syksyn opinnoista

Tanssi ja teatteri 

  • Tanssipedagogiikan temaattiset opinnot 15 op  (Huom! Hakuaika 17.8. asti) Opintojen tavoitteena on syventää osallistujan vastuullista toimijuutta tanssin alueella, tukea häntä oman tanssipedagogisen näkemyksensä kehittämisessä ja rohkaista kohti uusia avauksia tanssin toimintaympäristöjen, mahdollisuuksien ja merkityksen laajentamiseksi yhteiskunnan eri alueilla. 
  • Näyttelijäntaiteen perusteet 16 op (Huom! Hakuaika 17.8. asti) Näyttelijäntaiteen perusteet -opintokokonaisuus soveltuu näyttelijäntaidetta ja esiintymistä jo jonkin verran harrastaneelle ja se antaa opiskelijalle hyvän perustan laajentaa ja syventää kokemustaan alasta. Opintokokonaisuuden oppimistavat ovat monipuolisia sisältäen itsenäisiä ja ryhmässä tehtäviä harjoitteita ja tehtäviä, keskusteluja, luentoja sekä ennakko- ja välitehtäviä.
  • Interaktiivinen teknologia esitystaiteessa 2 op
  • Uutta tanssia, vanhaa musiikkia 1 op
  • Tanssielokuvakurssi 2 op

Musiikki ja äänitaide

Musiikkiteknologia

Valo- ja äänisuunnittelu

Kirjoittaminen

Työelämävalmiudet

Taidejohtaminen ja yrittäjyys

Kuvataide

  • Paperi – materiaalisuus ja teoria (verkkokurssi) 2 op  Kurssi tarkastelee paperia, sen laatuja ja alkuperää, taidetta paperilla (work on paper), sekä sen ohessa muita taiteen alustana ja teosten valmistamisessa käytettäviä materiaaleja.
  • Paperinvalmistuksen perusteet 2 op  Kurssilla valmistetaan puuvillakankaista ja pellavakuidusta paperimassoja. Massasta nostetaan erikokoisia paperiarkkeja, jotka ovat happovapaita ja soveltuvat erinomaisesti kuvataidekäyttöön. Perehdytään paperinvalmistuksen välineistöön ja laitteisiin.

Tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta

Taideyliopiston Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship -maisteriohjelmaan voi keväällä 2022 jälleen hakea ns. avointa väylää pitkin eli suorittamalla tarvittavan määrän alan opintoja avoimessa yliopistossa. Avoin väylä oli ensimmäistä kertaa käytössä maisteriohjelmaan keväällä 2021. 

Lue lisää avoimesta väylästä.

Lisätiedot 

avoin@uniarts.fi