Kuvataidekatemian kesän 2022 näyttelyt

Galleriatila kuvattuna ulkoa ikkunan läpi. Keskellä tilaa on pöytä., jonka päällä on tavaroita. Ikkunasta heijastuu katutila.

Kuvataideakatemian näyttelykesä käynnistyy tällä viikolla. Kesällä gallerioista on avoinna Project Room Lönnrotinkadulla, jossa nähdään tämän vuoden Kuvan Keväästäkin tuttujen taiteilijoiden teoksia laajemmin.

Kesähuone, kuvanveiston maisteriopiskelija Sonja Donnerin ensimmäinen yksityisnäyttely, nähdään galleriassa kesäkuussa 10.6.–26.6. (suljettu juhannuksena 24.–25.6.) Sonja Donnerin työskentelyn pohjana on praktiikka, jossa arkipäiväinen työ, kuten ruuanlaitto tai siivous, yhdistyy kirjoittamiseen ja visuaaliseen, materiaaliseen tarinankerrontaan. Donnerin teoksissa huomio kohdistuu suhteisiin, tunteisiin ja tiloihin, joita syntyy, kun ihmiset ja asiat kerääntyvät yhteen.

Heinäkuussa 1.–31.7. Project Roomissa on esillä maalaustaiteen maisteriopiskelijoiden Amiel Buchmannin ja Jaakko Hukkasen teoksia.

Kuva/Tila -galleria Kuvataideakatemian päärakennuksessa Myllyssä on kesän ajan suljettu yleisöltä. Seuraavaksi Kuva/Tilassa nähdään Kandinäyttely 16.9. alkaen.

Lue lisää näyttelyistä gallerian verkkosivuilta.

Project Room (Lönnrotinkatu 35) on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Vapaa pääsy. Suljettu maanantaisin ja ripustuksien aikana sekä juhannuksena 24.–25.6.2022.