Avoimen yliopiston kesäkursseissa runsaasti työelämäopintoja verkkokursseina – ilmoittautuminen alkaa 7.4.

Taideyliopisto jatkaa avoimen yliopiston opintojen tarjoamista maksutta työt­tö­mil­le, lo­mau­te­tuil­le ja alum­neil­le.

Kaksi opiskelijaa tietokoneen ääressä. Kuva: Veikko Kähkönen

Ilmoittautumisaika Taideyliopiston avoimen yliopiston kesän 2021 opintoihin on 7.–22.4. 

Kesän opetustarjonnassa painottuvat työelämävalmiuksien opetus. Esiintymisvalmentaja, Teatterikorkeakoulun alumni Elsa Ervastin pitää taiteilijoille suunnatun verkkokurssin luovan osaamisen sanoittamisesta eli pitchaamisesta. Kurssi on tarkoitettu sekä Taideyliopiston tutkinto-opiskelijoille että avoimen yliopiston kautta opintoja suorittaville taidealan ammattilaisille. Lue Elsa Ervastin haastattelu.

Kesän opintotarjonnassa on myös kursseja taiteilijan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, palvelumuotoilusta, kulttuurihyvinvoinnista ja kuratoinnin perusteista. Elokuussa avoin yliopisto järjestää musiikkiteatterilaulun mestarikurssin.

Kaikki kurssit löytyvät Avoimen kampuksen kurssikalenterista ja niitä voi selata koulutusalan, oppiaineen tai hakusanan mukaan.

Kesäopinnot maksuttomia työttömille ja lomautetuille 

Taideyliopisto jatkaa avoimen yliopiston opintojen tarjoamista maksutta työttömille ja lomautetuille. Lisäksi työelämävalmiuksien opintoihin varataan maksuttomia kiintiöpaikkoja Taideyliopiston alumneille. Ilmaiset kurssit ovat kädenojennus koronapandemian vuoksi vaikeaan tilanteeseen joutuneille luovan alan toimijoille. Maksuttomia ovat kurssit, jotka avoin yliopisto järjestää itse, eli edun piiriin ei kuulu yhteistyöoppilaitoksissa järjestettävä opetus.

Maksuttomiin avoimen yliopiston opintoihin ovat oikeutettuja kaikki ilmoittautumishetkellä työttömänä tai lomautettuna olevat henkilöt. Opiskelijan kannattaa varmistaa ennen ilmoittautumistaan TE-toimistosta opintojen mahdolliset vaikutukset työttömyysetuisuuksiin.   

Merkitse hakulomakkeeseen olevasi työtön tai lomautettu ja liitä todistus työttömyydestä. Todistuksen saat TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta. Opiskelijat valitaan opetukseen kunkin opintojakson valintakriteereiden perusteella. Valintakriteerit (edeltävät opinnot, motivaatiokirje, tasokoe, ilmoittautumisjärjestys) selviävät opintojaksojen kuvauksista.