3 verkkokonserttivinkkiä helmikuulle

Livekonsertteja saamme vielä odottaa mutta onneksi on verkkokonsertit! Tutustu Sibelius-Akatemian helmikuun livestream-vinkkeihin, luvassa on muun muassa nykymusiikkia, tekoälyä ja liedejä.

Mikrofoni kuvattuna tyhjän yleisön edessä. Kuva on tumma.

Musica nova Helsinki: Extinction Events and Dawn Chorus 2.2. klo 19

Australialainen säveltäjä Liza Lim yhdistää taiteellisessa praktiikassaan yhteiskunnallisia kysymyksiä sävellystyöhönsä ja käsittelee usein ekologisuuteen liittyviä haasteita. Hänen Extinction Events & Dawn Chorus -teoksensa pureutuu valtamerten saastumiseen ja ajan katoamisen tematiikkaan. Kiivaana sykkivän teoksen esittää NYKY Ensemble kapellimestarinaan David Claudio.

Konsertti striimataan ja lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1 -kanavalla.

Konsertti on osa Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalia. Festivaali järjestetään Helsingissä 2.–10.2.2021.

Musica nova Helsinki: Joy Against the Machine 8.2. klo 19

Italialainen säveltäjä Libero Mureddu tekee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa ja Joy Against the Machine -konsertti on osa Mureddun tutkintoa. Hän hyödyntää sävellystyössään algoritmeja, tekoälyä ja vapaata improvisaatiota. Nämä teemat ovat läsnä myös Joy Against the Machine -teoksessa, joka tutkii improvisaation kieltä: Mureddun johtama Septad ensemble saa koneelta käskyjä satunnaisissa väleissä esitystä. Miten kokoonpano reagoi niihin? Pystyvätkö muusikot toteuttamaan koneen vaativat ja toisinaan jopa provosoivat käskyt?

Konsertti on osa Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalia. Festivaali järjestetään Helsingissä 2.–10.2.2021.

Soiva kieli -laulusarja: An die Musik 17.2. klo 19

Uuden Soiva kieli -laulusarjan ensimmäinen konsertti An die Musik – Musiikista ylistää laulun voimaa. Liedkonsertissa kuullaan lauluja, joissa laulajan esittämä henkilö puhuu musiikista ja laulamisesta.

Laulusarjassa kuullaan vuosittain neljä liedkonserttia laulutaiteen ja pianomusiikin opiskelijoiden esittäminä. Ohjelman on suunnitellut Soiva kieli -laulusarjan taiteellinen johtaja, liedmusiikin lehtori Keval Shah

Konsertteja kotisohvalta

Kevään aikana monia konserttejamme voi seurata maksuttomina livestreameina ja tallenteina. Konsertit löytyvät kootusti verkkosivustoltamme.