Tutkimusjulkaisu Trion kesäkuun numero pureutuu ulkomusiikillisiin seikkoihin ja musiikin alkuperäisyyteen

Numero on luettavissa Journal.fi-alustalla.

Trio-lehden logo

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulun tutkimusjulkaisu Trion uusimmassa numerossa käsitellään muun muassa ulkomusiikillisuutta ja kysymystä musiikin alkuperästä. Sasha Mäkilä tarkastelee partituurin painokuntoon saattamisen haasteita artikkelissaan ”Kohti kriittistä editiota. Musiikkifilologinen analyysi Leevi Madetojan ensimmäisen sinfonian käsikirjoituslähteistä”. Maria Puusaaren artikkeli ”’Leading’ as a mode of interaction and communication in contemporary music performance-practice” tarjoaa kokonaisvaltaisen esityksen nykymusiikin liidauksen eri tavoista, rooleista ja näihin vaikuttavista tekijöistä.

Lisäksi lehdessä julkaistaan Kajsa Dahlbäckin, Anna Heleniuksen, Anna Elisabeth Piiraisen, Olli Pyylammen ja Hanna Remeksen lektiot.  

Trio siirtynyt jatkuvaan artikkelihakuun

Trion julkaiseminen ja toimittaminen on siirtynyt journal.fi-palveluun ja jatkuvaan kirjoitushakuun, joten käsikirjoituksia voi lähettää ympäri vuoden Journal.fi-alustalle. Trio ottaa vastaan artikkeleita joulukuun numeroon 15.8.2021 saakka. Opiskelijat voivat saada ohjaajaltaan julkaistuista kirjoituksista opintopisteitä. Artikkelien kirjoittaminen on osa jatko-opiskelua, ja siitä sovitaan kirjallisen työn ohjaajan tai väitöskirjaohjaajan kanssa. Opettajien sekä post doc -taiteilijoiden ja -tutkijoiden kirjoitukset ovat samoin erittäin tervetulleita.

Lisätiedot

Henri Wegelius
henri.wegelius@uniarts.fi

Trio-lehti on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston DocMus-tohtorikoulun julkaisu, joka ilmestyy kahdesti vuodessa. Se on klassisen musiikin esittämiseen ja pedagogiikkaan, esityskäytäntöjen, niiden estetiikan ja historian sekä nykyhetken haasteiden tutkimukseen keskittyvä julkaisu, jossa on sijaa myös klassisen musiikin historiaan, filosofiaan ja teosanalyysiin keskittyville kirjoituksille. Trio sisältää vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita sekä muita kirjoituksia: väitös- ja tarkastustilaisuuksien lektioita, katsauksia, raportteja, puheenvuoroja ja kirja-arvosteluita.