3 verkkokonserttivinkkiä syyskuulle

Syyskausi jatkuu verkkokonserttien parissa. Tutustu syyskuun konserttivinkkeihin!

Nainen riikinkukon höyhen kasvojen edessä
Lainahöyhenissä, Sanni Antikainen

Kesän nuoret taiteilijat: Kaisa Mäensivu Trio 8.9.

Kansainvälisestikin maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea. Mäensivun loistokkaasti bassolinjoillaan johtaman yhtyeen ohjelmisto koostuu sekä trion jäsenten sävellyksistä, että persoonallisesti sovitetuista ja terävästi suomenkielelle käännetyistä jazzlauluista Mäensivun tulkitsemana.

Katso Musiikkitalon Black Boxissa kuvattava konsertti maksutta Youtubessa 8.9. klo 21.
Lue lisää Kaisa Mäensivu Trion konsertista.

Kesän nuoret taiteilijat: Lainahöyhenissä 9.9.

Cembalisti ja pianisti Sanni Antikaisen sovittama ja ideoima konsertti sisältää mielikuvituksellisia sovituksia taidemusiikin kaikilta laidoilta. Miltä kuulostaa, kun Brahmsia soittaa cembalolla ja sähkösellolla tai Debussyä barokin ajan periodisoittimilla? Miten se eroaa siitä, että soitetaan Rameauta asiaankuuluvilla välineillä? Mihin päädytään, kun aletaan leikkiä erilaisilla tyylikeinoilla ja soittotavoilla?

Katso Musiikkitalon Black Boxissa kuvattava konsertti maksutta Youtubessa 8.9. klo 19.
Lue lisää Lainahöyhenissä-konsertista.

Paavo Heinisen etydejä pianolle 15.9.

Paavo Heininen on kirjoittanut laajan pianotuotannon, josta suuri osa varsinkin 2000-luvun tuotannosta on vielä kantaesittämättä. Konsertissa kuullaan neljä sarjaa etydejä op. 104a-d, jotka syntyivät vuosina 2007-2008. Vaativa etydi, eli soittotekninen harjoituskappale, on lajityyppi, jota suomalaisesta musiikista löytyy hyvin vähän.

Katso R-talon konserttisalissa kuvattava konsertti maksutta Youtubessa 15.9. klo 19.
Lue lisää Paavo Heinisen etydejä pianolle -konsertista.

Yleisömäärät ja lipunmyynti

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Sibelius-Akatemian konsertit on peruttu yleisöltä 12.9.2021 saakka. Livekonserttien paikkamääristä ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin 12.9. jälkeen.