Photo: Oliver Kochta-Kalleinen
Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen kurssimatkan tavoitteena oli selvittää, mitä Suomessa tapahtuu juuri nyt.

Syksyn vierailevat professorit Kuvataideakatemiassa

 

Tänäkin syksynä Kuvataideakatemiakatemian opetusta rikastuttavat ansioituneet ja kiinnostavat vierailevat professorit. Visiting professor –ohjelman syksyn vieraat ovat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen, Yelena Popova ja Berenika Boberska.

Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen keväällä alkaneen Suomi100-teemaisen kurssin tuloksia nähdään Laboratory of Independence –näyttelyssä Exhibition Laboratoryssa 24.11. – 14.12. Kalleisten koko vuoden kestävä kurssi on koostunut tapaamisista, keskusteluista ja työhuonevierailuista. Lisäksi kurssilla toteutettiin kenttätyö, jonka aikana opiskelijat keräsivät aineistoa tulevan näyttelyn teoksia varten ympäri Suomea. Lue lisää projektista täältä.

Taidegrafiikkaan asettuvan Berenika Boberskan kurssilla tutkitaan urbaanin maiseman ja luonnon rajapintaa. Löydöksiä tarkastellaan 3D-skannauksen, animaation, painamisen ja piirtämisen keinoin, ja kurssin päättyessä projekti on nähtävillä Vapaan taiteen tilassa 11. – 13.12. Boberskan työ on tilallista, taiteidenvälistä ja kokeilevaa. Hän on taidegrafiikan (Royal College of Art, 1998) ja arkkitehtuurin maisteri (University College London, 1995) ja toimii professorina Woodbury University –yliopistossa Los Angelesissa.

Maalauksen materiaalisuudesta kiinnostunut Yelena Popova on valmistunut maalaustaiteen maisteriksi Royal College of Art –yliopistosta 2011, ja hänen töitään on ollut esillä laajalti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Popova tekee syksyn aikana ainakin työhuonevierailuja.

Lisätietoa Visiting professor -ohjelmasta ja lista aiempien vuosien vieraista