Photo: Karoliina Pirkkanen
Patrick Furu luennoi Sibafestin iltapäivässä 3.2. johtamisesta, joka saa inspiraationsa jazzyhtyeen dynamiikasta.

Sibafestin iltapäivinä järjestetään avoimia luentotilaisuuksia, joita siivittävät elävät musiikkiesimerkit

Oletko koskaan miettinyt, millä logiikalla jazzissa improvisoidaan? Entä miten jousikvartetti hioo soittoaan, jotta kaikki soittimet soisivat saumattomasti yhteen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pureudutaan Sibafestin vapaapääsyllisissä iltapäivätuokioissa Musiikkitalon alalämpiössä. Festarien aikana alalämpiöstä löytyy myös baarikahvio, jonka Sibafest-räätälöidystä valikoimasta löytyy muun muassa kahvia, virvokkeita, kuohuviiniä sekä makeaa ja suolaista purtavaa.

Paneelikeskustelu: Eurooppalainen jazz
La 30.1.2016 klo 17.00, Musiikkitalon alalämpiö, vapaa pääsy

Eurooppalaisesta jazzista keskustelevat italialaispianisti Salvatore Bonafede, ruotsalaisbasisti Lars Danielsson ja trumpetisti Verneri Pohjola. Puheenjohtajana toimii HS:n kulttuuritoimittaja Harri Uusitorppa.

Inside KaMu -luentokonsertti
Ma 1.2.2016 klo 16.30, Musiikkitalon alalämpiö, vapaa pääsy

Kansanmuusikko Petri Prauda ystävineen esittelee, miten kansanmusiikkiyhtye työskentelee ja harjoittelee.

Inside String Quartet -luentokonsertti
Ti 2.2.2016 klo 16.30, Musiikkitalon alalämpiö, vapaa pääsy

Mitä klassisen musiikin yhtyeharjoituksissa oikein tapahtuu? Teemu Kupiainen ja jousikvartetti järjestävät Inside-luentokonserttisarjaan avoimen harjoitustilanteen. Yleisöopas tulkkaa yhtyeen työskentelyn vaiheet yleisölle mielenkiintoisella ja ennennäkemättömällä tavalla.

Jazzia johtamiseen -luentokonsertti
Ke 3.2.2016 klo 16.30, Musiikkitalon alalämpiö, vapaa pääsy

Mitä yhteistä on johtamisella ja jazzyhtyeellä? Sibelius-Akatemiassa Arts management -oppiaineen lehtorina toimiva, Hanken & SSE Executive Educationin akateeminen johtaja Patrick Furu luennoi jazzista johtamisessa. Furu on kehittänyt jazzyhtyeiden avulla johtamista ympäri maailmaa Singaporesta New Yorkiin ja Moskovasta Rukalle. Kun tiimi toimii kuin jazzyhtye, se voi päästä ennennäkemättömän hienoihin tuloksiin! Soivaa materiaalia luennolla tarjoaa oikea jazzyhtye.

Paneelikeskustelu: Elokuvamusiikki
To 4.2.2016 klo 16.30, Musiikkitalon alalämpiö, vapaa pääsy

Erikoistutkija, KAVin ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen, elokuvamusiikin tutkija Anu Juva ja säveltäjä Timo Hietala keskustelevat elokuvamusiikista. Puheenjohtajana toimii säveltäjä-kapellimestari, elokuvamusiikin asiantuntija Kirmo Lintinen.

Inside Jazz -luentokonsertti
Pe 5.2.2016 klo 16.30, Musiikkitalon alalämpiö, vapaa pääsy

Miten jazzyhtye rakentaa esityksensä sävellettyä materiaalia ja improvisaatiota hyödyntäen? Mitä rooleja eri soittimilla on yhtyesoitossa ja millaista vuorovaikutusta soittajien välillä tapahtuu? Esimerkkejä demonstroi kitaran (Sami Linna), Hammond-urkujen (Mikko Helevä) sekä rumpujen muodostama jazzyhtye.

Tule päivän päätteeksi kuuntelemaan ja oppimaan!

Lisätietoja

Tuotantoharjoittelija Pauli Raitakari
p. +358504082308