Photo: Kaapo Kamu

Pasi Pirinen Sibelius-Akatemian vakinaiseksi vaskisoitinmusiikin professoriksi

Trumpetisti Pasi Pirinen on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vaskisoitinmusiikin professoriksi 1. elokuuta 2017 alkaen toistaiseksi.

Pasi Pirinen on hoitanut professorin tehtävää kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella elokuusta 2015 alkaen. Taideyliopisto on päättänyt vakinaistaa Pirisen työsuhteen professorina 1.8.2017 alkaen. Taideyliopiston saamalla lisärahoituksella perustettu professuuri on alansa ensimmäinen Suomessa.

Professorina Pirisen tehtävänä on ollut paitsi opettaa myös kehittää Sibelius-Akatemian vaskipuhallinopiskelijoiden koulutusta, luoda ja vahvistaa alan kotimaisia ja kansainvälisiä verkostoja, tiivistää yhteistyötä ammattiorkestereiden ja musiikkioppilaitosten kanssa sekä kehittää kansainvälistä vaskisoitinopiskelijoiden rekrytointia. Hänen työnsä tulokset ovat jo kahden vuoden jälkeen näkyneet laajasti muun muassa hyvin onnistuneena kansainvälisenä Brass @ Sibelius Academy -tapahtumana sekä aktivoituneena opettajien ja opiskelijoiden yhteistyönä ja yhtye- ja kamarimusiikkitoimintana.

Pasi Pirinen (s. 1969) on toiminut trumpetin äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa vuodesta 2005 ja Radion sinfoniaorkesterissa 1995–2005. Hän on työskennellyt trumpetinsoitonopettajana Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1999 ja valmistelee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoa. Pirinen esiintyy aktiivisesti solistina ja on kantaesittänyt useita nykyteoksia.

 

Lisätiedot:
Kaarlo Hildén, klassisen musiikin osaston dekaani
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
kaarlo.hilden@uniarts.fi