MuTeFest 2017 esittelee muun muassa elektronista räppiä ja soundipelin

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän vuosittainen MuTeFest-festivaali järjestetään Musiikkitalossa 20.–25. marraskuuta 2017. Festivaalin kahdeksassa rohkeasti eri taiteenlajeja ja teknologiaa yhdistelevässä tapahtumassa esitellään musiikkiteknologien taiteellista ja luovaa toimintaa.

Jo perinteeksi muodostuneella festivaalilla päästään tällä kertaa muun muassa pelaamaan äänipeliä, tunnelmoimaan äänikuvun suojiin ja kuvittelemaan oma elokuvan musiikkiteknologien ja käsikirjoittajien ohjauksessa. Festivaali tuo lavalle myös sähköviulun sekä klassisen musiikin instrumenttina että klubiympäristössä. Lisäksi Otso Lähdeoja ja Jari Kauppinen keskusteluttavat digitaalisesta taiteesta.

Festivaalin ajaksi Musiikkitalon Agora-aulaan pystytetään moniaistinen äänikupu DOME, jonka sisällä yleisö voi uppoutua musiikkiteknologian opiskelijoiden syksyn 2017 aikana luomiin äänitaideteoksiin. DOME on ollut aiemmin esillä vuoden 2016 MuTeFest-festivaalilla Musiikkitalossa sekä Aalto-yliopistossa ja kulttuurikeskus Stoassa 2017. Se on myös osa kevään 2018 SibaFest-festivaalin ohjelmistoa. Music and fiction –konsertissa musiikkiteknologian opiskelijat lyöttäytyvät yhteistyöhön Aalto-yliopiston elokuva- ja tv-käsikirjoituksen opiskelijoiden kanssa. Synthesis – laptop and bodies –konsertissa tutkaillaan puolestaan kannettavista tietokoneista kootun orkesterin käsitettä aivan uusista näkökulmista. Sibelius-Akatemian taiteellisen tutkimuksen professori Mieko Kanno esittää omassa konsertissaan kolme uutta sävellystä sähköviululle. Teokset ovat syntyneet Kannon tutkimushankkeen lopputuloksena.

MuTeFest syntyy tiiviinä opiskelijoiden ja opettajien yhteistyönä.

- Opiskelijana tässä porukassa toimiminen on ollut antoisaa. Kun suunnittelemme tapahtumaa yhdessä, on tietyssä mielessä toisarvoista erotella kuka opettaa ja kuka opiskelee - tärkeintä on saada aikaiseksi mahdollisimman hyvä festivaali, kertoo festivaalin tuotantoon osallistunut Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelija Kaj Mäki-Ullakko.

Lisätietoja:
Tuottaja Matti Leisma
050 387 7310, 

 

 

MuTeFest 2017: Ohjelma

20.11.-25.11.2017, Musiikkitalo, Agora-aula: MuTeFest’17: Monikanavainen äänikupu Agorassa
Ääni-installaatio: Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijoiden ja opettajien äänitöitä 16-kanavaisessa äänikuvussa. Teos on avoinna yleisölle 20.–24.11. klo 9.00–19.00 ja lauantaina 25.11. klo 9.00–16.00.

 

20.11.2017 klo 19, Musiikkitalo, Black Box: MuTeFest’17: Music and Fiction
Käsikirjoittajat ja säveltäjät sekä sanat ja musiikki luovat elävän kuvan – kuvittele oma elokuvasi! Yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian sekä Aalto-yliopiston elokuva- ja tv-käsikirjoituksen opiskelijat.

 

21.11.2017 klo 19, Musiikkitalo, Black Box: MuTeFest'17: E-violin and electronics
Sibelius-Akatemian professori Mieko Kanno esittää vanhoja ja uusia sävellyksiä sähköviululle ja elektroniikalle.

 

22.11.2017 klo 19, Musiikkitalo, Black Box: MuTeFest'17: Synthesis
Sami Klemola, Derek Holzer, Antti Suomalainen ja Athanasios Gostopoulos esiintyvät itse rakentamiensa syntetisaattoreiden ja instrumenttien kera.

 

23.11.2017 klo 20, Putte’s Bar: MuTeFest’17: Music to dance
Elävää kokeellista musiikkia tanssittavaksi ja nautittavaksi klubimiljöössä. Klubilla kuullaan mm. algoritmista generatiivista musiikkia, livesynteesiä, elektronista räppiä ja sähköviulua.
Algorave, Manialog, Dom Schliengerin Gfuchtel (sähköviulu) + yllätysvieraita

 

24.11.2017 klo 14, Musiikkitalo, Agora-aula:  MuTeFest’17: Utopias of Art and Technology
Otso Lähdeoja ja Jari Kauppinen johtavat keskustelua digitaalisesta taiteesta. Tilaisuus on englanninkielinen.

 

24.11.2017 klo 19, Musiikkitalo, Black Box:  MuTeFest'17: Synthesis – Laptop and bodies
Musiikkia ja teknologiaa eleiden ja kehollisuuden kautta.

 

25.11.2017 klo 14 ja 15, Musiikkitalo, Black Box: MuTeFest'17: Experiments on audience improvisation
Musiikkiteknologian opiskelijat ja opettajat johdattavat konserttiyleisön mielenkiintoiseen ääniseikkailuun. Yleisö on tässä konsertissa osa soundipeliä, jonka säännöt keksitään lennossa.