Kristian Jalavan näyttely ajoittuu kevätpäiväntasauksen ympärille

Kristian Jalavan kevätpäiväntasauksen ympärille ajoittuvan Spring Reception -näyttelyn keskiössä on kalenteriaikaan sidottu lehtisarja. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian Project Room -galleriassa 17.–26.3., ja tuona aikana galleriasta tulee hitaasti muuttuva julkaisu, jota taiteilija editoi näyttelyn ajan. Vastaanottamisen tilasta vieras kutsutaan toiminnan tilaan – ja sen taakse.

Kristian Jalava (s.1980) on valmistunut valokuvaajaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2009. Hän työskentelee valokuva- ja kirjataiteen sekä installaation parissa. Näyttelytoiminnan lisäksi Jalava pitää valokuvatyöpajoja erilaisille ryhmille. Hän viimeistelee camera obscuraan liittyvää maisterityötä Aalto-yliopiston Visual Culture and Contemporary Art –ohjelmassa (ViCCA). Spring Reception Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi valmistuvan Kristian Jalavan opinnäytenäyttely ja samalla Jalavan ensimmäinen yksityisnäyttely.

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 16.3. kello 18-20 ja maanantaina 20.3. kello 12.29 (10.29 UTC) galleriassa vietetään kevätpäiväntasaushetkeä.