Photo: Mathieu Bitton

Kendrick Scott opettaa Sibelius-Akatemian jazzopiskelijoita suurella sydämellä

Bostonilaisen Berklee School of Musicin kasvatti, rumpali Kendrick Scott (s. 1980) opettaa syyskuussa Sibelius-Akatemian jazzopiskelijoita. Scott esiintyy opiskelijoiden kanssa kahden eri ensemblen voimin Musiikkitalossa 14. syyskuuta.

Kendrick Scott on rumpali, joka on ehtinyt työskennellä uransa aikana jo Herbie Hancockin, Pat Methenyn, Joe Lovanon, Kenny Garrettin ja Dianne Reevesin kaltaisten tunnettujen jazznimien kanssa. Scott opettaa myös aktiivisesti, ja on innoissaan tulossa Suomeen jo toista kertaa.

– Musiikkitalon-konsertimme tarkempi ohjelmisto kirkastuu tarkemmin harjoitusten aikana. Voin vain sanoa, että jos vain soitamme sydäntemme pohjasta ja kuuntelemme toisiamme esityksen aikana, yleisö saa varmasti ainutlaatuisen jazzelämyksen, Kendrick Scott lupaa.

Omassa jazzmaussaan Scott korostaa maailman suurimpia jazznimiä.

– Trumpetisti Miles Davis haastoi aina itseään kehittymään. Saksofonilegenda John Coltranen henkinen voima. Cooliuden ruumillistuman, rumpali Roy Haynesin mestarillinen ajattomuuden hallinta!

Scottin harjoitusperiodi jazzopiskelijoille järjestetään Musiikkitalossa 11.–14. syyskuuta. Jazzrumpalin pedagogiikka nojaa siihen, että hän lähinnä voimauttaa opiskelijoita uskomaan itseensä.

– Enkä vain minä ole opettaja, vaan myös itse opin opiskelijoilta. Jazzmusiikissa vuorovaikutus opettajan ja oppilaan välillä on kaksisuuntaista, Scott lisää.

– Päätavoitteeni on palvella opiskelijoita ja heidän oppimistaan. Johdan heitä rakkauden, luottamuksen ja kunnioituksen kautta. Uskon, että näin voimme luoda yhdessä yleisölle parhaimman mahdollisen konserttikokemuksen.

Kendrick Scott on kehittänyt mindfulnessia hyödyntävän oppimispyramidin, jota hän kutsuu Comm(and) Surrender -mantrakseen. Kuva Instagramista Kendrick Scottin omalta tililtä.

Kendrick Scott, rummut (USA) & Sibis Jazz Ensembles
To 14.9. klo 19
Black Box, Musiikkitalo
Liput: 11–22,50 € (Ticketmaster)

Teksti: Johanna Laitinen