Animal and the Logic of Others avaa Exhibition Laboratoryn kesäkauden

Exhibition Laboratoryn kesän avaa 9.6.–30.7. posthumanismia nykytaiteessa käsittelevä näyttely Animal and the Logic of Others. Kuvataideakatemian professoreiden Hanna Johanssonin ja Caspar Stracken kuratoimassa näyttelyssä on mukana kolme kansainvälistä taiteilijaa tai kollektiivia sekä alumneja ja opiskelijoita Kuvataideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta. 

Posthumanismia käsitellään näyttelyssä historiallisena käsitteenä, joka ilmestyi ensimmäisen kerran viime vuosisadan puolivälissä ja toisaalta myös nykyaikaisena sateenvarjokäsitteenä, joka kokoaa yhteen erilaisia ajankohtaisia virtauksia, jotka ohittavat ihmiskeskeisen ajattelun tai asettavat sen sulkumerkkien sisään. 

Näyttelyn teokset käsittelevät ihmisen jälkeisen ajattelun sisältämiä yleisiä kysymyksiä, jotka ulottuvat jälkifossiilisista energianlähteistä ja muista ekologisista systeemeistä muihin kuin inhimillisiin toimijoihin, kuten erityisesti eläimet ja kasvit, ja sijoittavat ne luonnon ja teknologian hybridisaation piiriin.

Näyttelyssä ovat mukana Hoerner + Antlfinger (GER), Duke + Battersby (CAN) ja Beatriz da Costa (US) in memoriam. Näyttelyyn osallistuvat alumnit ja opiskelijat Kuvataideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulun Ecology and Contemporary Performance -ohjelmasta ovat Christiana Bissett, Flora Bouteille, Monika Czyżyk, Ewa Gorzna + Katarzyna Miron, Lilli Haapala, Aoibhe Jessen + Estelle Schorpp, Minna Kangasmaa, to kosie, Terhi Nieminen, Eeva-Maija Pulkkinen + Perttu Saksa, Anu Raatikainen, Eetu Sihvonen, Aarni Vaarnamo, Saska Ylätalo, Ksenia Yurkova ja Haliz Yosef.

9.6.–9.7.2017, EXHIBITION LABORATORY, MERIMIEHENKATU 36, TI-SU 11–18. Vapaa pääsy.

Näyttelyn avajaiset torstaina 8.6. klo 18-21. Tervetuloa!

Näyttelyn ohjelmassa: 

Animal Logic films, kuraattori Jim Supanick, lauantaina 10.6. klo 19.
Animal Logic lectures: Jim Supanick (NY) ja Filipa Ramos (Lontoo), tiistaina 13.6. klo 18.