Photo: Juho Aittokallio

FOLIO & 4 SYSTEMS – Harri Kuusijärvi, harmonikka

Lauantai, joulukuu 15, 2018 - 18:00 - 19:20
Musiikkitalo, Organo
Konsertti
Lipunmyynti alkaa 18.06.2018 09:00
Liput: 6.00 EUR-17.50 EUR€
Lippuja saatavissa
Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärven ensimmäinen jatkotutkintokonsertti.

Harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi sukeltaa ensimmäisessä jatkotutkintokonsertissaan uuteen musiikkiin notaation näkökulmasta. Konsertissa kuullaan teoksia, joissa on käytetty perinteisen läpikirjoitetun notaation lisäksi myös vaihtoehtoisia notaatiotapoja säveltäjän ja esittäjän kommunikaatiovälineenä.

Konsertin säveltäjävieraana on Sauli Zinovjev, jolta kuullaan vuonna 2015 sävelletty Chained-sooloharmonikkateos sekä vaihtoehtoisia notaatiotapoja hyödyntävä tilausteos harmonikalle ja jousitriolle. Konsertissa kuullaan musiikkia myös Earle Brownilta ja Jarmo Sermilältä.

Earle Brownin vuonna 1954 valmistunut Folio-­kokoelma on yksi graafisen notaation merkkiteoksista. Nuottijulkaisun esipuheessa Brown kuvaa partituuria eräänlaiseksi tilaksi, jossa esittäjä liikkuu haluamallaan tavalla esitystilanteesta riippuen. Myös Jarmo Sermilä on hyödyntänyt vaihtoehtoisia notaatiotapoja teoksissaan: Shards­teoksessa (1986) viivastot muodostavat ristikon, joiden materiaalia luetaan yhtä aikaa kaikkiin suuntiin. Ego 1:n (1988) notaatiossa yhdistyvät läpikirjoitettu notaatio ja graafiset merkinnät.

Harri Kuusijärvi, harmonikka
Folio Ensemble

Zinovjev, Brown, Sermilä

Lisätietoja:
Matti Leisma, 050 387 7310, matti.leisma@uniarts.fi