Akuliina Niemi, Ona Taskinen

Perjantai, kesäkuu 9, 2017 - 11:00 - Sunnuntai, kesäkuu 25, 2017 - 18:00
Project Room
Näyttely

Project Roomissa on 9.–22.6. esillä kaksi opinnäytenäyttelyä: Akuliina Niemen ääntä ja visuaalisia elementtejä yhdistävä installaatio Southern Hill ja Ona Taskisen maalauksia, jotka ammentavat elokuvien ja unien samankaltaisuudesta. 

Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi valmistuvan Akuliina Niemen opinnäytenäyttely Southern Hill koostuu äänestä, valokuvasta, geelistä ja muinaistulokas kasvien siemenistä. Kokija kohtaa kaikuja toisesta ajasta ja paikasta. Akuliina Niemi (s.1987) on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Kuvataideakatemiasta kuvanveistosta, sekä Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolta ja yhdistää teoksissaan äänellisiä ja visuaalisia elementtejä. Niemen töitä on ollut aikaisemmin esillä mm. Nuoret 2015 näyttelyssä Helsingin Taidehallissa sekä galleria Mejanissa Tukholmassa. Niemi työskentelee poikkitaiteellisessa Honkasalo-Niemi-Virtanen-kollektiivissa sekä freelance-muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa.

Ona Taskinen jatkaa Unen kaltainen -näyttelyssään Kuvan Keväässä hiljattain nähtyä maalausteemaa elokuvien ja unen samankaltaisuudesta. Unta ja elokuvaa yhdistää muun muassa se, että elokuvan katsoja on unennäkijän tavoin näkemiensä tapahtumien keskiössä. Unien ja elokuvien tapahtumat ovat tiiviimpiä verrattaessa arkipäivän elämään. Sekä unennäkijä että elokuvan katsojan liikkuminen on rajallista, ja siksi heidän on tyydyttävä katsomiseen ja sen kautta mielentäyttymyksen tavoitteluun fyysisen toiminnan sijasta. Maalausten kuva-aiheisiin on valikoitunut joitain yleisiä uniaiheita: tutuilta mutta samalla tuntemattomilta vaikuttavia maisemia ja rakennuksia, ohimennen nähtyjä tuntemattomia ihmisiä, unen sisäisiä uupumuksen tuntemuksia ja voimakkaita tunnelmia. Ona Taskinen (s. 1977, Riihimäki) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän opiskelee tällä hetkellä viimeistä vuotta maalauksen maisteriopinnoissa, valmistui kuvataiteen kandidaatiksi Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista 2009 ja kuva-artesaaniksi Hyvinkään Taidekoulusta 2003.