Sibelius-Akatemian tukisäätiö

Sibelius-Akatemian tukisäätiö on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian yhteydessä toimiva itsenäinen säätiö, joka tukee Sibelius-Akatemiaa taloudellisesti apurahoin ja avustuksin.

Apurahat

Tukisäätiön vuoden 2019 apurahojen hakuaika on 5.12.2018-23.1.2019. Hakemukset täytetään ja lähetetään verkkopalvelussa, johon pääset alla olevasta linkistä hakuaikana. Palvelu sulkeutuu viimeisenä hakupäivänä klo 16 Suomen aikaa. Lähetä hakemus hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä, niin vältät ruuhkan palvelussa. Tiedoksi tohtorikoulutettaville: Sibelius-Akatemia siirtyi vuoden 2017 alusta käytäntöön, jossa akatemia maksaa väitöskirjojen, taiteellisen tohtorintutkinnon tutkielmien ja kirjallisten töiden kielentarkastuksen ja painatuksen. Opiskelijoiden ei siis enää tarvitse hakea näihin rahoitusta. Lisätietoa annetaan tohtorikoulujen kautta sekä Artsissa.

Siirry apurahajärjestelmään

Dekaanin linjaukset apurahojen myöntämiselle

 

Varoja tarvitaan lisää

Musiikin luominen, opiskelu, harjoittelu ja esittäminen vaativat tuntuvia taloudellisia uhrauksia. Opiskeluun, opintomatkoihin ja soitinhankintoihin myönnettävät verottomat apurahat tulevat aina todelliseen tarpeeseen. Vuosittain voidaan hyväksyä vain murto-osa apuraha-anomuksista; varoja tarvitaan siis lisää.

Lahjoitusvarat käytetään aina lahjoittajan toivomusten mukaisesti. Lahjoittaja voi päättää, käytetäänkö lahjoitusvarat kertaluonteisesti vai rahastoidaanko varat. Rahastoinnissa varsinainen lahjoitus säilyy ikuisesti ja vain vuotuista tuottoa käytetään apurahoihin. Käytämme lahjoitusomaisuuden sijoittamisessa alan parhaita ammattilaisia.

Lahjoittaminen on vaivatonta

Henkilökuntamme avustaa luottamuksellisesti lahjoituksiin ja testamentteihin liittyvissä kysymyksissä. Toimintaamme voi tukea eri tavoin, joita ovat esimerkiksi

  • yksittäiset raha- tai esinelahjoitukset
  • merkkipäivämuistamisten ohjaaminen rahastoille
  • testamentit
  • soitinhankinnat.

Yksittäiset rahalahjoitukset voi osoittaa tukisäätiön pankkitilille:
Nordea FI76 2185 1800 1261 21

Tietoa säätiöstä

Tukisäätiön omaisuus koostuu rahastoihin lahjoitetuista omaisuuseristä. Suurimpia näistä ovat Maj Lindin, Viljo ja Riitta Laitisen, Selim ja Minna Palmgrenin, Martta Sihvolan, Oskar ja Aurora Honkasalon, Helmi Vesan, Tauno Pylkkäsen, Laura ja Marketta Simeksen, Martti Pokelan ja Armas Paloheimon rahastot.

Tukisäätiötä johtaa hallitus, jonka Taideyliopiston hallitus nimeää Sibelius-Akatemian esityksestä kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallitukseen kuuluvat Lauri Paloheimo (puheenjohtaja), Tom von Weymarn (varapuheenjohtaja), Kaarlo Hildén, Tapio Oksanen ja Marjaana Helminen.

Yhteystiedot

Sibelius-Akatemian tukisäätiö
PL 30 (Töölönkatu 28)
00097 Taideyliopisto

Tiina Tuomikoski (hakemukset)
tiina.tuomikoski(at)uniarts.fi
puh. 040 710 4232

Minna-Kristiina Matikainen (talous)
minna-kristiina.matikainen(at)uniarts.fi
puh. 040 716 7164

Heli Klemelä (asiamies)
heli.klemela(at)uniarts.fi
puh. 040 585 6473