Taideyliopiston promootio 2018

Taideyliopiston ensimmäinen promootio järjestetään 8.–10.6.2018. 

 

 

 

Promootio

Taideyliopiston ensimmäinen yhteinen maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 8.–10.6.2018. 

Promootio on kolmipäiväinen tapahtuma, jossa promovoidaan maistereita, tohtoreita ja kunniatohtoreita.

Promootio on tarkoitettu kaikille Taideyliopistossa maisterin tai tohtorin tutkinnon suorittaneille, joiden tutkinto on hyväksytty ennen promootiota ja jotka eivät ole osallistuneet Kuvataideakatemian ja Sibelius-Akatemian maisteri- ja tohtoripromootioihin tai Teatterikorkeakoulun tohtoripromootioon. Teatterikorkeakoulussa ei ole järjestetty maisteripromootiota, joten kaikki valmistuneet maisterit ovat tervetulleita osallistumaan promootioon. Tohtoripromovendinä voit osallistua promootioon, vaikka olisit osallistunut johonkin aikaisempaan promootioon maisterina.


Jos et ole osallistunut aiempiin promootioihin, voit halutessasi tiedustella mahdollisuutta osallistua Taideyliopiston promootioon vuonna 2018. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan promovoitaviksi myös jo aiemmin valmistuneita maistereita ja tohtoreita.


Tilaisuudessa promovoitavat eli promovendit juhlistavat opiskelun päättymistä ja uuden elämän alkua opintojen jälkeen.

 

 

 

 

 

Promoottorit

Promoottorit

Promoottorit eli akatemioiden valitsemat professorit vihkivät oman akatemiansa maisterit ja tohtorit akateemiseen oppiarvoonsa promootioaktissa, joka järjestetään Musiikkitalossa 9.6.2018.

Eeva Anttila


 

Teatterikorkeakoulun promoottori Eeva Anttila toimii Taideyliopistossa tanssipedagogiikan professorina ja tanssinopettajan maisteriohjelman johtajana. Anttila on myös mukana ArtsEqual-tutkimushankkeessa, jossa tutkitaan, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia 2020-luvun Suomessa. Anttila on julkaissut useita artikkeleita tanssipedagogiikasta sekä kotimaisissa että kansainvälisissä julkaisuissa. Hän toimii aktiivisesti tanssialan ja taidekasvatuksen järjestöissä, ja toimi Taideyliopiston hallituksen jäsenenä vuosina 2014–2017.

 


 

Heidi Westerlund

Sibelius-Akatemian promoottori Heidi Westerlund vastaa Taideyliopiston musiikkikasvatuksen jatkokoulutuksesta ja tutkimuksesta. Westerlund johtaa myös Strategisen Tutkimuksen rahoittamaa ArtsEqual-hanketta sekä Suomen Akatemian rahoittamaa Global Visions Through Mobilizing Networks -hanketta.
 

Anita Seppä


 

Kuvataideakatemian promoottori Anita Seppä toimii Taideyliopiston taidehistorian ja -teorian professorina. Seppä on väitellyt tohtoriksi Helsingin yliopistossa ja hoitaa dosentuureja Estetiikan sekä Taidekasvatuksen oppiaineissa. Seppä tunnetaan laaja-alaisena taideteorian ja kuvataiteen asiantuntijana, jonka tutkimukset käsittelevät mm. globalisaation ja nykytaiteen suhdetta, estetiikan, etiikan ja politiikan rajapintoja, kuvataiteen historiaa, visuaalista kulttuuria, kuvan tutkimuksen metodologiaa sekä estetiikan teoriaa. Hän on toiminut Taideyliopiston taiteellisen tutkimuksen paviljongin komissaarina vuosina 2015 ja 2017.

 

Ilmoittautuminen

Maisteri- ja tohtoripromovendien ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu mukaan promootioon täyttämällä ilmoittautumislomake

Maisteri- ja tohtoripromovendien ilmoittautuminen promootioon päättyy 30.3.2018. Promootioon ilmoittaudutaan näiden sivujen kautta. Ilmoittautuminen on sitova ja maksu suoritetaan sen yhteydessä. Maksettuja osallistumismaksuja ei hyvitetä. 
 

Tutkinnon valmistumispäivän tulee olla viimeistään 1.6.2018. Jos myös seuralaisesi promovoidaan, merkitse tästä tieto ilmoittautumislomakkeeseen (huomioitavaa-kohtaan). Tieto on tärkeä paikkajärjestelyjen vuoksi, sillä promovendit ja muut seuralaiset istuvat promootioaktissa eri paikoissa. Ilmoittautumislomake on henkilökohtainen, eli jos olette kumpikin promovendejä, täyttäkää molemmat oma lomake.

Mitä promootio maksaa?

Promovendin promootiomaksu on 250 € ja seuralaiselta 190 €Hintaan sisältyy:

 • Promootioaktin harjoitukset (8.6.)
 • Juhlakonsertti (8.6.)
 • Promootioakti (9.6.)
 • Juhlakulkue (9.6.)
 • Juhlajumalanpalvelus/tunnustukseton tilaisuus (9.6.)
 • Promootiopäivällinen ja tanssiaiset (9.6.)
 • Huviretki (10.6.)

Jos osallistut pelkästään promootioaktiin, on hinta 180 €. Seuralainen pääsee promootioaktiin ilmaiseksi. Promootioaktin hinta sisältää:

 • Promootioaktin harjoitukset (8.6.)
 • Promootioakti (9.6.)
 • Halutessasi voit osallistua juhlakulkueeseen sekä juhlajumalanpalvelukseen tai tunnustuksettomaan tilaisuuteen. (9.6.)

Ohjelma

Perjantai 8.6.

 • Promootioaktin harjoitukset
 • Juhlakonsertti Musiikkitalon Konserttisalissa klo 19.00


Lauantai 9.6. 

 • Promootioakti Musiikkitalossa (konserttisali) klo 10.00
 • Juhlakulkue Musiikkitalolta Temppeliaukion kirkkoon (juhlajumalanpalvelus) ja Taidehalliin (tunnustukseton tilaisuus) klo 13.30.
 • Promootiopäivällinen ja -tanssiaiset Finlandia-talossa klo 19.00


Sunnuntai 10.6. 

 • Huviretki

Käytännön ohjeet

Näille sivuille päivitämme tarkempia ohjeita promootion lähestyessä. Sivuilta löytyvät mm. pukeutumisohjeet eri tilanteissa sekä tietoa tohtorinhatusta.
 

Promovendeille
• Tohtoreille
• Maistereille
 

Muille vieraille
• Tohtorin tai kunniatohtorin seuralaiselle
• Maisterin seuralaiselle
• Kutsuvieraille
 

Usein kysytyt kysymykset

Promootioperinne

Promootioperinne  on saanut alkunsa keskiajalla, kun yliopistot halusivat juhlistaa akateemisten arvojen myöntämistä.  Alkujaan promootio oli opintojen päätösjuhla, jossa maisterin ja tohtorin opinnot suorittaneille kandidaateille ja lisensiaateille myönnettiin maisterin ja tohtorin arvot. Nykyään promootio ei ole enää tutkinnon myöntämistilaisuus, vaan sen merkitys akateemisena juhlana on korostunut.

 

Maisteri- ja tohtoripromootioita on järjestetty Sibelius-Akatemiassa vuosina 1997, 2003 ja 2012 sekä Kuvataideakatemiassa vuonna 2006. Teatterikorkeakoulussa on järjestetty tohtoripromootio vuonna 2009.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä: promootio(at)uniarts.fi

 

Promootion Facebook-tapahtuma


Projektipäällikkö
Susann Vainisalo
susann.vainisalo(at)uniarts.fi
0400 792 020

 

Promootiotoimikunnan puheenjohtaja
Professori Lauri Suurpää
lauri.suurpaa(at)uniarts.fi
 

Median yhteydenotot

Tiedottaja
Mirva Niemi
mirva.niemi(at)uniarts.fi
puh. +358 40 869 9529
 

Median osallistuminen Taideyliopiston promootioon

Median edustajia pyydetään ilmoittamaan osallistumishalukkuudesta promootioon osoitteeseen promootio@uniarts.fi.fi, jolloin heille varataan paikka tilaisuudesta. Pukeutumisohjeena on tumma puku.