Väitöstutkimus sukeltaa nukketeatterin ja sen tekijän historiaan

Media: 
|

Eero Siren kertoo väitöstutkimuksensa kirjallisessa osiossa taiteellisen elämäntarinansa alkaen siitä, millaisia luentoja hän kuuli lapsena työväenopistossa ja millaisiin kulttuuritapahtumiin vanhemmat hänet veivät. Hän kertoo myös sukunsa tarinan 1900-luvun alun huutolaisuudesta sisällissotaan, talvi- ja jatkosotaan ja suurten ikäluokkien syntyyn ja muistelee malmilaista perhettään. Tältä osin hänen työnsä lähestyy kulttuuri-antropologista kuvausta sodanjälkeisen työväestön sivistystahdosta.

Osallistu taideraatiin!

Media: 
|

Yleisöllä on mahdollisuus valita oma suosikkinsa Kuvataideakatemian opiskelijoille järjestetyn taidekilpailun teoksista.

Kiilto Family –konsernin ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian yhteistyössä järjestämä Kuvataideakatemian opiskelijoille avoin taidekilpailu on edennyt toiseen vaiheeseen.

Asiasanat

20 vuotta tanssi- ja teatteripedagogiikkaa

Media: 
Photo: Arto-Oskar Reunanen
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssinopettajan ja teatteriopettajan maisteriohjelmat viettävät tänä syksynä 20-vuotisjuhliaan. Vuodesta 1997 ne ovat kouluttaneet esittävän taiteen opettajia, joilla on valmiudet sekä ihmisten kohtaamiseen että taiteen vaalimiseen. Koulutus on synnyttänyt erityistä taiteellista ominaislaatua ja uudenlaista taiteellista toimintaa, joka voi vastata tulevaisuuden moniin haasteisiin ehdottamalla toisenlaisia havaitsemisen, ajattelemisen ja yhdessä olemisen tapoja ja reagoimalla herkästi todellisuuteen.

Miika Hyytiäinen mukaan nykysäveltäjien verkkoarkistoon

Media: 
|

Musiikkiteatterisäveltäjä, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tohtorikoulutettava Miika Hyytiäisen verkkosivusto www.miika.info on tallennettu jälkipolville arkistoitavaksi Contemporary Composers Web Archive -arkistoon.

CCWA on tietokanta, johon on hyväksytty arkistoitavaksi toistaiseksi vain 240 huomattavan nykysäveltäjän sivustoa. Tietokanta on suunnattu erityisesti tuleville tutkijoille. Sen ovat kehittäneet merkittävien yhdysvaltalaisten ns. Ivy Plus -yliopistojen kuten Harvardin ja Yalen musiikkikirjastot. 

Wihurin rahastosta apurahoja taideyliopistolaisille

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Jenny ja Antti Wihurin rahasto jakoi tänä vuonna rahaston historian suurimman potin, 12 miljoonaa euroa. Apurahan saajissa oli mukana niin taideyliopistolaisia kuin Taideyliopiston alumneja.

Asiasanat

Tagit: 

Uutuusjulkaisu tarjoaa näkökulmia esitystaiteen maailmaan

Media: 
|

Teatterikorkeakoulun julkaisusarjassa on ilmestynyt Pilvi Porkolan toimittama teos Performance artist's workbook: on teaching and learning performance art: essays and exercises. Artikkelikokoelma tarjoaa näkökulmia performanssitaiteeseen erityisesti sen opettamisen näkökulmasta. Aiheesta on kirjoitettu melko vähän, ja teos tarjoaakin inspiraatiota ja näkemyksiä niin performanssi- kuin esitystaidetta opettaville että muille näistä taidemuodoista kiinnostuneille.

Saastamoisen säätiöltä kolmas merkittävä lahjoitus Taideyliopistolle

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Saastamoisen säätiö on myöntänyt 600 000 euroa Taideyliopiston Kuvataideakatemialle sen kuvataiteen kansainvälistämisen ohjelmalle, jatkoksi 2015 aloitetulle kumppanuudelle. Ohjelmassa rakennetaan vuoropuhelua taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Uusi tuki kohdistuu ohjelmassa taiteilijoiden mentorointiin ja residenssitoimintaan.

Saastamoisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Petteri Karttunen on tyytyväinen tähänastiseen yhteistyöhön Taideyliopiston Kuvataideakatemian kanssa.

Asiasanat

Sivut