Hae avustusta esittävien taiteiden julkaisulle

Media: 
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun julkaisutoimikunta etsii uusia teoksia julkaisusarjoihinsa.

Teatterikorkeakoulun julkaisutoimikunta myöntää avustusta teoksille ja kirjahankkeille, jotka edistävät Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun toimialan opetusta tai tutkimusta, tai toimivat esittävien taiteiden ajankohtaisina keskustelunavauksina tai käännöshankkeina. Toimikunnalta voi hakea rahallista avustusta, julkaisulupaa julkaisuhankkeelle tai esittää muita julkaisutoimintaan liittyviä avauksia. Hakuaika on 13.8.-7.9.2018.

Taideyliopisto vetoaa päättäjiin taideaineiden opettajien yhdenvertaisen kohtelun puolesta

Media: 
|

Musiikki ja kuvataide ovat kouluissa itsenäisiä oppiaineita mutta tanssi ja teatteri sisällytetään yleensä osaksi liikunnan tai äidinkielen opetusta. Opetushallitukselle, opetusvirastoille, Kuntatyönantajille ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ:lle osoitetussa lausunnossaan Taideyliopisto esittää tanssin ja teatterin opettajien yhdenvertaista kohtelua muiden taideaineiden opettajien kanssa.

Lataa tiedosto

Taiteiden yö Kuvataideakatemian gallerioissa

Media: 
|

Taiteiden yötä vietetään Helsingissä torstaina 23. elokuuta, ja samana iltana juhlitaan Exhibition Laboratoryssa kahden näyttelyn avajaisia: gallerian alakerrassa on esillä How To Build a Wall: Introduction into Art, ja yläkerrassa avautuu Limudisko. Myös Lönnrotinkadun Project Roomin näyttely on avoinna iltakymmeneen asti.

How To Build a Wall: Introduction into Art on näyttely ja yhteistyöprojekti, joka tutustuu ’taiteen tuotannon’ ja ’poissulkeviin metodeihin perustuvan kulttuurisen dominanssin’ risteyskohtiin.

Paulon Säätiön kutsunäyttelyn teokset ovat yhtä aikaa aineettomia ja fyysisesti läsnä

Media: 
|

Tämän vuoden Paulon Säätiön kutsunäyttely The Immaterial Quality of Distance esittelee 10.9.–26.8.2018 teoksia kolmelta nuorelta taiteilijalta ja yhdeltä työparilta: Eetu Huhtala, Saija Kivikangas & Emma Peura, Maisa Majakka ja Suvi Sysi. Näyttelyn on kuratoinut Michael Petry, kuvataiteilija ja The Museum of Comtemporary Art Londonin johtaja. Näyttelyn avajaisia vietetään Project Roomissa torstaina 9. elokuuta klo 17–19.

Haku pedagogiikan harjoitusoppilaaksi käynnissä 12. elokuuta saakka

Media: 
|

Sibelius-Akatemia kouluttaa soiton- ja laulunopettajia. Tulevat opettajat tarvitsevat opinnoissaan harjoitusoppilaita eli ns. pedagogiikkaoppilaita. Oppilas käy viikoittain soitto- tai laulutunneilla Sibelius-Akatemian tiloissa opiskelijan opettaessa ja valvovan opettajan seuratessa ja ohjatessa tapahtumaa. Oppilaiksi haetaan monenlaisia soittajia ja laulajia, pienistä vasta-alkajista hyvin pitkälle edenneisiin.

Harjoitusoppilaita haetaan seuraaviin soittimiin ja aineryhmiin:

Asiasanat

Hae opiskelemaan! Kuvataideakatemian maisterihaku alkaa

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Hakuaika kuvataiteen maisterin 2-vuotisiin opintoihin on 8.8.–22.8.2018. Vuonna 2018 otetaan uusia maisteriopiskelijoita kuvataiteen koulutusohjelmaan ja Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmaan.

Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelma

Praxis-maisteriohjelma on suunnattu nykytaiteen teorioista, esityskäytännöistä ja kuratoinnista kiinnostuneille kuvataiteilijoille ja teoriaopiskelijoille. Ohjelman suorittaneet opiskelijat valmistuvat kuvataiteen maistereiksi. 

Enkel-yhtye teki laulun amerikansuomalaisen piian koskettavasta runosta

Media: 
Photo: Risto Savolainen
|

Taideyliopiston SuomiAreena-keskustelussa soi myös nykykansanmusiikki.

Taideyliopiston keskustelussa Porin SuomiAreenassa perjantaina pohditaan vaarallista taidetta. Luvassa ei kuitenkaan ole pelkkää puhetta, vaan lavalle kipuaa myös kansanmusiikkiyhtye Enkel, joka esittää laulun Siskoille 1925.

Siskoille 1925 -kappaleen tarina sopii keskustelun teemaan: sen sanoitus perustuu amerikansuomalaisen työläisnaisen Hanna Lehtisen tekstiin, joka on kirjoitettu luultavasti 1900-luvun alussa. 

Asiasanat

Tagit: 

Taideyliopiston tärpit SuomiAreenaan

Media: 
|

Porin SuomiAreenassa (16.-20.7.2018) keskustellaan jälleen myös taiteesta ja kulttuurista. Ohessa Taideyliopiston tärpit taiteenystäville.

16.–22.7.2018

Pori Biennaali III – Centennial
– Kerran sadassa vuodessa kansa saa päättää minkälaista taidetta sille esitetään
Avoinna ma–su 12–18
Paikka: Yrjönkatu 4, 28100 Pori, City-käytävä ja kaupunkitilat
Lisätietoa

 

Asiasanat

Tagit: 

Sivut