Aija Puurtinen on Sibafestin 2020 taiteellinen johtaja

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ainejohtaja ja pop/jazzlaulun lehtori Aija Puurtinen on valittu vuoden 2020 Sibafestin taiteelliseksi johtajaksi. Kahdeksas Sibafest järjestetään Musiikkitalossa ja muissa Töölönlahden toimipisteissä 25.1.–1.2.2020.

Joka toinen vuosi järjestettävän festivaalin keskiössä on tällä kertaa Äänessä. Teemassa nousevat esiin laulu ja ääni, yhdessä ja erikseen.

Asiasanat

Koneen Säätiön apurahoja taideyliopistolaisille

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Koneen Säätiö on myöntänyt 26 miljoonaa euroa apurahoina yhteensä 277 henkilölle, organisaatiolle tai työryhmälle. Hakemuksia tuli 5 873, joista 4,7 prosenttia sai apurahan. Vuoden 2019 apurahahaku järjestetään 1.–15.9.2019.

Alla luettelo Taideyliopistossa työskentelevien saamista apurahoista. Onnea kaikille apurahan saaneille!

Asiasanat

Tagit: 

KuvAn tutkimuspäivät 2018 sukeltaa kuvittelukyvyn kysymyksiin

Media: 
|

KuvAn tutkimuspäivät kerää jo neljättä kertaa taiteellisen tutkimuksen teemoista kiinnostuneet Exhibition Laboratoryyn 10.–13.12.2018. Tällä kertaa KuvAn tutkimuspäivillä sukelletaan kuvittelukyvyn kysymyksiin.

Usein ajattelumme lähtökohdan muodostavat yksilölliset tarpeet, tavoitteet ja mieltymykset. Kuitenkin elämme ja toimimme maailmassa yhdessä. Miten myötäelämistä voi harjoittaa? Voiko taiteellinen tutkimus muokata mielenmaisemaamme? Miten pääsemme yhdestä toiseen? Onko yhdestä moneksi? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan tutkimuspäivillä.

Loppuvuoden aukiolot Kuvataideakatemian gallerioissa

Media: 
|

Loppuvuoden juhlasesonki tuo pieniä poikkeuksia Kuvataideakatemian näyttelytilojen aukioloihin.

Molemmat Kuvataideakatemian galleriat, Exhibition Laboratory ja Project Room, ovat suljettu Itsenäisyyspäivänä 6.12.

Project Roomin näyttelyvuoden päättää Mikko Luostarisen ja Enni Suomisen teosten näyttely 8.–30.12. Näyttely on suljettu joulun aikaan 23.–26.12.

Kunniamerkkejä taideyliopistolaisille

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa ansioituneille Suomen kansalaisille 6.12.2018 seuraavat kunniamerkit:

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki
Karri Kaitue, Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja 2015–2017

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki
Timo Kiiskinen, kirkkomusiikin professori ja ainejohtaja

Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki
Soile Lahdenperä, tanssitaiteen yliopistonlehtori

Uudet Praxis-maisteriohjelman opiskelijat

Media: 
|

Kuvataideakatemian 2-vuotiseen Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelman opiskelijavalinta suoritettiin erillisvalintana syyslukukaudella 2018. Ensimmäinen hakuaika oli 8.8.-22.8.2018. Hakuaikaa päätettiin dekaanin päätöksellä jatkaa, ja jatkettu hakuaika oli 8-22.10.2018. Sähköisen Opintopolku-hakujärjestelmän kautta hakulomakkeen täytti 35 hakijaa, joista 32 todettiin hakukelpoisiksi hakijoiksi kielitaitonsa perusteella.

Asiasanat

Näyttelijäopiskelijoille vapaus ja itseilmaisu vakituista työtä tärkeämpää, sanoo selvitys

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Teatterin Tiedotuskeskus TINFOn tuore Todellisuuksia ja tulevaisuuksia -selvitys kuvaa näyttelijäntyön murrosta ja työurien pirstaloitumista sekä parhaillaan opiskelevien odotuksia tulevaisuudelta. Selvitykseen vastasi 81 näyttelijää ja 48 nykyisin näyttelijäksi opiskelevaa. Selvityksen tarkempia tuloksia esitellään Helsingissä maanantaina 26. marraskuuta.

Denis Patkovic tutki harmonikkamusiikin syvintä olemusta ja muusikon sietokykyyn vaikuttavia tekijöitä

Media: 
|

Harmonikkataituri Denis Patkovic syventyi taiteellisessa tohtorintutkinnossaan konserttiharmonikalle sävellettyyn kirjallisuuteen ja sille tehtyihin transkriptioihin. Hänen tutkintoprojektinsa sisälsi viiden teoksen maailman kantaesitykset ja kuusi Suomen ensiesitystä. Kirjallisessa opinnäytetyössään Patkovic keskittyi taiteilijoiden resilienssiin - joustavuuteen ja sietokykyyn, joiden avulla he voivat kohdata elämän vastoinkäymisiä rakentavalla tavalla. Patkovicin taiteilijakoulutuksessa valmistuva tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 1.

Sivut