Tutkimusjulkaisu Trion uusin numero luettavissa

Media: 
|

Sibelius-Akatemian tutkimusjulkaisu Trion vuoden 2017 tuplanumero on nyt ilmestynyt ja luettavissa PDF-versiona sekä selattavana verkkoversiona. 

Uusimmassa Triossa esitellään vuoden 2017 aikana valmistuneiden musiikin tohtoreiden lektiot sekä saadaan Heidi Korhonen-Björkmanin raportti 20 vuotta täyttäneen belgialaisen Orfeus Instituutin juhlallisuuksista marraskuulta 2016.
 

Heikki Lehtonen Taideyliopiston hallituksen puheenjohtajaksi

|

Taideyliopiston hallitus valitsi 16.1. puheenjohtajakseen DI Heikki Lehtosen. Lehtonen on hallitusammattilainen ja yritysjohtaja, joka on tehnyt pitkän uran pörssiyhtiön toimitusjohtajana ja pörssiyhtiöiden, yksityisten yritysten ja säätiöiden hallituksissa. Tällä hetkellä Lehtonen toimii mm. Högfors-Trading Oy:n toimitusjohtajana ja Otava-konsernin hallituksen jäsenenä. 

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin VT Astrid Thors. Taideyliopiston hallituksen nelivuotinen toimikausi alkoi 1.1.2018.

Asiasanat

Taideyliopisto yhteistyöhön Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön kanssa

Media: 
|

Taideyliopisto ja Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö ovat sopineet yhteistyöstä Taideyliopiston tutkimuspaviljongin toteuttamiseksi Venetsian biennaalin yhteyteen vuonna 2019. 

Tutkimuspaviljonki tekee näkyväksi Taideyliopiston tutkimusta ja taiteilijakoulutusta maailman tunnetuimmassa nykytaidefestivaalissa. Samalla se tuo uudenlaista ilmaisua ja toimintaa perinteiseen biennaalikontekstiin. Tutkimuspaviljonki toteutetaan vuonna 2019 kolmatta kertaa.

Artikkelikutsu Trio-lehteen

Media: 
|

Trio-lehti on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston DocMus-tohtorikoulun julkaisu, joka ilmestyy kahdesti vuodessa. Se on klassisen musiikin esittämiseen ja pedagogiikkaan, esityskäytäntöjen, niiden estetiikan ja historian sekä nykyhetken haasteiden tutkimukseen keskittyvä julkaisu, jossa on sijaa myös klassisen musiikin historiaan, filosofiaan ja teosanalyysiin keskittyville kirjoituksille.

Vuoden 2018 ensimmäisen numeron deadline on 4.3.

Tervetuloa Kuvataideakatemian kevään näyttelyihin ja tapahtumiin!

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Vuosi 2018 on Kuvataideakatemian 170. toimintavuosi, ja se käynnistyy Exhibition Laboratoryssa tammikuussa kahden taidemaalarin ja akatemian alumnin, Markus Konttisen ja Anna Tuorin kokoamalla näyttelyllä. Opettajia ja oppilaita –näyttelyssä on mukana 26 akatemiassa vuosina 1995-2017 opiskellutta taidemaalaria.

Opettajia ja oppilaita -alumninäyttely avaa Exhibition Laboratoryn näyttelyvuoden

Media: 
|

Kuvataideakatemian 170. toimintavuosi käynnistyy tammikuussa näyttelyllä, jonka ovat koonneet taidemaalarit ja akatemian alumnit Markus Konttinen ja Anna Tuori. He ovat kutsuneet kaikkiaan 26 Kuvataideakatemiassa vuosien 1995-2017 välillä opiskellutta maalaustaiteen alumnia esittämään teoksiaan Exhibition Laboratoryyn.

Sibelius-Akatemiaan hakemisesta kiinnostuneille järjestettiin chat-tilaisuus

Media: 
|

Sibelius-Akatemiassa tarjottiin 9. tammikuuta potentiaalisille kansainvälisille hakijoille mahdollisuus kysellä opiskelusta ja hakemisesta suorana verkossa. Admissions chat –tapahtumassa neljä opettajaa, neljä kansainvälistä opiskelijaa, suunnittelija Lotta Palin sekä Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén vastailivat kansainvälisten osallistujien kysymyksiin Facebook liven välityksellä. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tunnin mittaisessa tilaisuudessa kyseltiin aktiivisesti muun muassa valintakokeista sekä niiden sisällöstä ja aikatauluista.

Sivut