Yle Radio 1 lähettää Sibelius-Akatemian konsertteja keväällä 2017

Media: 
Photo: Antti Pajula
|

Yle Radio 1 lähettää Sibelius-Akatemian konsertteja suorana ja tallennettuna pitkin kevättä 2017.  Kaikki radioitavat konsertit ovat kuunneltavissa Yle Areenassa 30 päivää lähetyksensä jälkeen.

Kevään radioitavat konsertit YLE Radio 1:ssä

Ooppera- ja kapellimestariluokka estradilla
La 18.2. klo 16
Sonore, Musiikkitalo
Konsertti äänitetään ja kuullaan Yle Radio 1:ssä 22.2. klo 19.03.

Asiasanat

Yliopistokollegion puheenjohtajaksi Mika Virkkala

Media: 
|

Taideyliopiston uusi yliopistokollegio aloitti toimikautensa 1. tammikuuta. Järjestäytymiskokouksessaan 16. tammikuuta kollegio valitsi kaudelle 2017–2020 puheenjohtajakseen koulutuspäällikkö Mika Virkkalan ja varapuheenjohtajaksi professori Kristiina Ilmosen. Kollegion toimikausi on neljä vuotta, opiskelijajäsenten toimikausi on kaksi vuotta.

Asiasanat

Vuoden Nuori Pelimanni 2017 on Arvid Lundén

Media: 
|

 

Juho-Antti Koirasen muistorahaston Vuoden Nuori Pelimanni -kunniakirjan on tänä vuonna saanut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa kansanmusiikkia opiskeleva neljätoistavuotias Arvid Lundén. Rahasto on vuodesta 2007 lähtien jakanut kannustusstipendin ja Vuoden Nuori Pelimanni -kunniakirja nuorelle tai ryhmälle, joka tuo merkittävän leimansa Suomen kansanmusiikin kenttään. 

Pasi Pirinen Sibelius-Akatemian vakinaiseksi vaskisoitinmusiikin professoriksi

Media: 
Photo: Kaapo Kamu
|

Trumpetisti Pasi Pirinen on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vaskisoitinmusiikin professoriksi 1. elokuuta 2017 alkaen toistaiseksi.

Pasi Pirinen on hoitanut professorin tehtävää kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella elokuusta 2015 alkaen. Taideyliopisto on päättänyt vakinaistaa Pirisen työsuhteen professorina 1.8.2017 alkaen. Taideyliopiston saamalla lisärahoituksella perustettu professuuri on alansa ensimmäinen Suomessa.

Julkaisuhakuilmoitus Teatterikorkeakoulun julkaisusarjoihin

Media: 
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun julkaisutoimikunta etsii uusia teoksia julkaisusarjoihin ja ottaa vastaan apurahahakemuksia 9.1.-31.1.2017 välisenä aikana. Toimikunnalta voi hakea rahallista avustusta, julkaisulupaa julkaisuhankkeelle tai esittää muita julkaisutoimintaan liittyviä avauksia.

Asiasanat

Tagit: 

Verkkosivustosta tehoa ja tukea soitonharjoitteluun

Media: 
|

23. tammikuuta julkaistaan uusi verkkosivusto, jonka tarkoituksena on tarjota tukea soittamisen tehokkaaseen harjoitteluun. From Potential to Performance – Practicing tips for musicians -sivusto on tarkoitettu musiikin ammattiopiskelijoille ja opettajille sekä ammattimuusikoille. Sivuston ja sen sisältämän materiaalin on laatinut kuuden instrumenttipedagogiikan ammattilaisen kansainvälinen työryhmä.

Sivut