LähiTapiolalta lahjoitus Taideyliopiston varainhankintakampanjaan

Media: 
|

Vakuutusyhtiö LähiTapiola lahjoittaa 30 000 euroa Taideyliopiston Taide on lahja –varainhankintakampanjaan. Lahjoituksellaan LähiTapiola haluaa painottaa luovuuden ja luovien menetelmien kasvattamisen tärkeyttä myös elinkeinoelämässä.

– Tiede, taide, yksilöt ja yritykset vievät Suomen kehitystä eteenpäin. Yhteiskunnassa taiteella on merkittävä rooli ja laadukas taiteen koulutus varmistaa, että myös tulevaisuudessa suomalaiset saavat nauttia korkeatasoisesta taiteesta, LähiTapiola Vahinkovakuutusyhtiön toimitusjohtaja Jari Sundström sanoo.

Energy Soundscapes haastaa tieteen, taiteen ja teknologian rajoja

Media: 
|

Maaliskuun 30. päivänä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa nähdään ensimmäistä kertaa Energy Soundscapes -kokonaistaideteos, jossa esitystekniikan tarvitsema energia syntyy lavalla, ilman verkkosähköä. Teoksen toteuttavat muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjonen, tietokirjailija-keksijä Janne Käpylehto ja äänisuunnittelija Tuomas Norvio.

Asiasanat

Taideyliopisto mukana taidekasvatuksen observatoriossa

|

Suomeen on perustettu taidekasvatuksen observatorio, jonka muodostavat Taideyliopiston CERADA-keskus (Center for Educational Research and Academic Development in the Arts) ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman observatorion toiminnassa on mukana myös Taiteen perusopetusliitto.

Lisäksi Suomen observatorio on hyväksytty jäseneksi taide- ja kulttuurikasvatuksen eurooppalaiseen verkostoon ENO (European Network of Observatories in the field of Arts and Cultural Education).

Asiasanat

Kiusallista taidetta ja kesken jääneitä tarinoita Exhibition Laboratoryssa

Media: 
|

Helmi-maaliskuun näyttelyt Exhibition Laboratoryssa esittelevät masokismia taiteellisena työskentelyotteena sekä teoksia venäläistaiteilija Ksenia Yurkovalta.

Taiteen tekeminen on pohjimmiltaan jollain tavalla masokistista, usein kuulee sanottavan. Practical Masochism –ryhmänäyttelyn teokset vievät ajatusta pidemmälle ja käsittelevät aiheita, jotka ovat liian lähellä meitä, liian yksityisiä tai liian kiusallisia.

SMITH on kevään ensimmäinen Prognostics-luennoitsija

Media: 
|

Ranskalaistaiteilija SMITH (Dorothée Smith, s. 1985) tunnetaan teoksista, jotka tutkivat mm. näkyvän ja näkymättömän käsitteitä ja vuorovaikutussuhteita. Kevään ensimmäisellä Kuvataideakatemian yleisölle avoimella Prognostics-luennolla keskiviikkona 15.2. klo 18 Exhibition Laboratoryssa hän puhuu uusimmista teoksistaan Spectrographies ja TRAUM.

Tohtorintutkinto tuo esiin Šostakovitšin musiikin ja venäläisen kirjallisuudentutkimuksen yhteyden

Media: 
|

Pianisti Kirill Kozlovski pohtii tohtoritutkinnossaan Dmitri Šostakovitšin (1906–1975) musiikin monimerkityksellisyyttä ja ristiriitaisuutta. Kozlovski on tarkastellut muun muassa sitä, miten Šostakovitšin teokset suhteutuvat niitä ympäröivään musiikkitraditioon ja venäläiseen kirjallisuuteen. Hänen tohtorintutkintonsa Contextualization of Dmitri Shostakovich's Music tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26. helmikuuta.

Väitöstutkimus kehittää nykyaikaista psykofyysisen näyttelemisen mallia

Media: 
|

Hannu Tuiskun väitöstutkimus tarkastelee kokonaisvaltaisesti ruu­miillisten näyttelemisen harjoittelutapojen ominaislaatua ja etiikkaa sekä niiden käyttöä jatkumossa, joka ulottuu nuorten teatteriopetuksesta ammattinäytte­lijöiden harjoitteluun. Tuisku tutkii psykofyysisen näyttelijäkoulutuksen perinnettä Suomessa ja muualla maailmassa ja pohtii sen käyttöä nuorisoteatterissa. Tuisku näkee nuorten teatteriopetuksessa tarpeen kokonais­valtaisen ruumiillisille näyttelemisen harjoittelutavoille vaihtoehtona perintei­sille harjoittelutavoille.

Sivut