S/N-näyttely tutkii digitaalisen kuvan olemusta

Media: 
|

S/N (signaali-kohinasuhde) -kurssinäyttelyn taiteilijat tutkivat alkemistien tapaan digitaalisen kuvan olemusta ja etsivät kuvan valmistuksen alkuaineita. Kuvia purkamalla ja uudelleen järjestämällä näyttelyn osallistujat poimivat esiin merkityksiä informaatioyhteiskunnan äärettömältä tuntuvasta kohinasta. Lähtökohtana on ollut sekoittaa aineesta jotain jalostettua, koostaa datasta kuva – oli data sitten arkistokuvia, ääntä tai tilastoja. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian Exhibition Laboratoryn yläkerran tilassa 24.3.–2.4.2017.

Houellebecq! kutsuttiin Puolaan

Media: 
Photo: Tani Simberg
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun esitys Houellebecq! on saanut kutsun Varsovaan, Puolaan ITSeLF-festivaalin pääkilpailuun. Houellebecq! on professori Anders Carlssonin ohjaus ruotsinkielisen näyttelijäntaiteen koulutusohjelmaan viime vuonna. Esityksen valinnasta kilpailuun vastasi Artistic Board and the Director of the 9th International Theatre Schools Festival ITSelF. Festivaali pidetään Varsovassa 30.6.–6.7.2017. 

Väitös: Klassinen musiikki vähentynyt, viihdemusiikki lisääntynyt hautaustoimituksissa

Media: 
|

Hengelliset laulut ja viihdemusiikki ovat yleistyneet hautaustoimitusten musiikkivalinnoissa ja syrjäyttäneet klassista musiikkia. Virret ovat säilyttäneet asemansa tärkeänä osana hautaustoimitusten musiikkia. Tämä käy ilmi Anne-Marie Grundsténin väitöstutkimuksessa, joka tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 1. huhtikuuta 2017.

Kristian Jalavan näyttely ajoittuu kevätpäiväntasauksen ympärille

Media: 
|

Kristian Jalavan kevätpäiväntasauksen ympärille ajoittuvan Spring Reception -näyttelyn keskiössä on kalenteriaikaan sidottu lehtisarja. Näyttely on esillä Kuvataideakatemian Project Room -galleriassa 17.–26.3., ja tuona aikana galleriasta tulee hitaasti muuttuva julkaisu, jota taiteilija editoi näyttelyn ajan. Vastaanottamisen tilasta vieras kutsutaan toiminnan tilaan – ja sen taakse.

Käännöksiä taiteiden välillä -keskustelusarja syventyy tekstuaalisuuteen

Media: 
|

Taideyliopiston kirjoittamisen opintokokonaisuuden järjestämissä kaikille avoimissa keskusteluissa tarkastellaan kääntämistä taiteellisena prosessina.

Millaisista käännöksiä kohtaamme taiteiden välillä? Miten toiminta yhden taiteenlajin piirissä kutsuu tai haastaa toisia toimintatapoja? Millä tavoin liike kohti toisia tekemisen tapoja vaikuttaa lähtökohtana olevaan taiteenlajiin tai taiteilijan omaan tekemiseen? Kuinka ajatella käännöksiä taiteiden välillä, liikkeitä vielä kartoittamattomissa maastoissa?

Asiasanat

Sibelius-Akatemia edelleen maailman yliopistokärkeä

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on arvioitu maailman kymmenenneksi parhaaksi esittävien taiteiden yliopistoksi. Tänään julkistettu QS World University Rankings by Subject -lista asetti esittävien taiteiden koulutusta tarjoavat yliopistot paremmuusjärjestykseen toista kertaa.

Sibelius-Akatemia oli edelleen ainoa suomalaisyliopisto, joka sijoittui alallaan kymmenen parhaan joukkoon. Viime vuonna Sibelius-Akatemia oli samassa vertailussa seitsemäs.

Uutuusjulkaisu kuvaa koreografin työtä ja taiteidenvälisyyttä

Media: 
Photo: Sakari Viika
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Kinesis-sarjassa verkkojulkaisuna ilmestynyt Taideteossidonnaista koreografiaa museokontekstissa on koreografi Ismo-Pekka Heikinheimon puheenvuoro taiteidenvälisyyden diskurssiin. Hän luo uuden taideteossidonnaisuuden käsitteen kuvaamaan museokontekstissa tapahtuvaa koreografista työtään, jossa tanssi kohtaa tilan arkkitehtuurin ja tilaan sijoitetun kuvataiteen.

Sivut