Kansainväliseen Maj Lind -pianokilpailuun 195 ilmoittautunutta

Media: 
|

Neljäs kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu (17.–31.8.2017) on saanut määräaikaan mennessä ennätykselliset 195 hakemusta. Kilpailuun ilmoittautuneet edustavat 39 kansallisuutta. Suomalaisia on hakenut kilpailuun 18. Eniten hakijoita on Venäjältä (32 hakemusta), Etelä-Koreasta (28), Japanista (15), Kiinasta (17) ja Yhdysvalloista (15). 

Ilmoittautuneista valitaan alkukilpailuihin 40 pianistia. Valinta tehdään videotallenteiden perusteella. Tieto kilpailuun hyväksytyistä julkaistaan 26.5. mennessä kilpailun kotisivuilla.

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne lahjoittaa 200 000 euroa Taideyliopistolle

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne lahjoittaa 200 000 euroa Taide on lahja -varainhankintakampanjaan. Muistosäätiön hallituksen mielestä on tärkeää, että yliopistossa on mahdollista saada koulutusta sekä ruotsiksi että suomeksi ja että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus nyt ja tulevaisuudessa saada taideopetusta kouluissa molemmilla kielillä

Asiasanat

Taideyliopisto aloittaa hallintoa ja palveluja koskevat yt-neuvottelut

|

Taideyliopisto käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on sopeuttaa yliopiston toimintaa ja uudistaa palveluorganisaatiota siten, että Taideyliopiston toiminta voidaan turvata myös tulevaisuudessa. 

Yliopistolle muodostuu 4,5 miljoonan euron rahoitusvaje vuoden 2020 loppuun mennessä. Vaje johtuu siitä, että yliopiston perusrahoitus vähenee samalla, kun kulut kasvavat.

Asiasanat

SAR 2017 kokoaa taiteellisen tutkimuksen tekijöitä Helsinkiin

Media: 
|

Taideyliopisto isännöi merkittävää kansainvälistä taiteellisen tutkimuksen tapahtumaa 28.29.4.2017. Tapahtuma kerää Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun taiteellisen tutkimuksen tekijöitä keskustelemaan näkemyksistään, esittämään taiteellista toimintaansa sekä välittämään tietoa ja kokemuksia yli taide- ja tiederajojen. Uudenlaisten tutkimuksen tekemisen ja tiedon jakamisen tapojen ja niihin liittyvien poliittisten teemojen kautta taiteellinen tutkimus ottaa kantaa myös yhteiskunnalliseen keskusteluun.  

Pääsiäisenä Sibelius-Akatemian toimipisteiden aukioloissa poikkeuksia

Media: 
|

Pääsiäisen aikana Sibelius-Akatemian palvelupisteiden aukioloajoissa on poikkeuksia seuraavasti:

Vahtimestarien palveluajat (Musiikkitalo, Nervanderinkatu, Töölönkatu)

  • to 13.4. klo 8.00–16.00
  • pe 14.4. suljettu
  • la 15.4. suljettu
  • su 16.4. suljettu
  • ma 17.4. suljettu
  • ti 18.4. klo 8.00–16.00
  • ke 19.4. klo 8.00–16.00
  • to 20.4. --> normaali aukiolo

Sibelius-Akatemian Kuopion toimipiste

Asiasanat

Nuorilla harmonikansoittajilla kilpailumenestystä

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen harmonikkaopiskelijat Jaakko Jukonen, Viivi Tigerstedt, Aleksi Merras, Kiia-Maria Piispa ja Kalle Makkonen sijoittuivat kaikki ikäsarjoissaan kärkisijoille valtakunnallisissa Minä soitan harmonikkaa -kilpailuissa Lappeenrannassa 7.–9. huhtikuuta. Kilpailuihin osallistui 125 harmonikansoittajaa eri puolilta Suomea.

Performanssia Exhibition Laboratoryssa tällä viikolla

Media: 
|

Tällä viikolla torstaista sunnuntaihin Exhbition Labratoryssa on esillä Kuvataideakatemian "Video and Sculpture" ja “Electricity and Sculpture” -kursseilla alkunsa saanut näyttely Proposition for waiting for the future.   

Näyttelyyn liittyy kokeellisia mm. ääntä ja liikkuvaa kuvaa hyödyntäviä performansseja kolmena iltana. Galleria on avoinna 13.–16.4. torstaista sunnuntaihin normaalisti klo 11–18, jonka jälkeen performanssit alkavat torstaina, perjantaina ja lauantaina klo 18 jatkuvat klo 22 asti.

Sibelius-Akatemiaan ennätysmäärä vaihto-opiskeluhakemuksia lukuvuodelle 2017-2018

Media: 
|

Sibelius-Akatemiaan lukuvuodelle 2017–2018 hakevien vaihto-opiskelijoiden hakuaika päättyi 31.3.2017. Hakuajan loppuun mennessä hakemuksia oli saapunut ennätykselliset 233 kappaletta. Hakijoista 151 haki klassisen musiikin osastolle ja 72 musiikkikasvatuksen, jazzin ja kansanmusiikin osastolle.

Hakemukset koskevat sekä Erasmus+, Nordplus- että kahdenvälisiä vaihtosopimuksia. Suurin osa vaihto-opinnoista kiinnostuneista hakee Sibelius-Akatemiaan Erasmus-ohjelman kautta.

Palkittu tutkimushanke: Taiteella tasa-arvoisempi yhteiskunta

Media: 
Photo: Janne Mikkilä
|

Taideyliopiston koordinoima ArtsEqual-hanke on saanut Demokratiapalkinnon ja Demokratiatunnustuksen yhteisen kunniamaininnan.

Palkittu tutkimushanke tutkii taiteisiin ja taidekasvatukseen liittyvää eriarvoisuutta ja taiteisiin osallistumisen synnyttämää hyvinvointia.

Nykyään on jo runsaasti tutkimusta siitä, miten taiteisiin osallistuminen vahvistaa terveyttä ja hyvinvointia.

Sivut