Taideyliopiston uusi kirjoittamisen maisteriohjelma esittäytyy Kirjamessuilla

Media: 
|

Taideyliopiston osastolla esitetään tuoretta näytelmää lukudraamana ja tutustutaan siihen, millaista on taide ilmastokriisin jälkeen. Kirjailijahaastatteluissa käsitellään esimerkiksi hengellisyyttä kuvataiteessa, elektronista kamarimusiikkia, postmodernia tanssia sekä näyttelijän ja ohjaajan yhteistyötä. Messuilla esittäytyy ensi kertaa myös vuonna 2019 käynnistyvä kirjoittamisen maisteriohjelma.

Asiasanat

Virtual Reality -kurssi

Media: 
Photo: Soili Huhtakallio
|

Koreografian koulutusohjelmassa vierailivat VR – virtual reality elokuvaan erikoistuneet tanssitaiteilijat Aio Nakamuran ja Esteban Fourmin Lontoosta. Työpajassa 9.-11.10. Nakamura ja Fourmi esittelivät kansainvälisesti menestyneen teoksensa Whist tekoprosessia. Multinarratiivista kerrontaa, VR-elokuvan teknologiaa ja tuotantoa avattiin ruohonjuuritasolta alkaen.

Muistitietohanke kerää ja tallentaa musiikin historiaa

Media: 
Photo: Volker von Bonin (4.4.1965) / Helsingin kaupunginmuseo
|

Taideyliopiston Historiafoorumi on käynnistänyt laajan, Sibelius-Akatemian muistitietoa sekä arkistoituja asiakirjoja kokoavan hankkeen. Hankkeen yhteydessä parannetaan myös Akatemian vanhemman arkistoaineiston saatavuutta ja käytettävyyttä muun muassa digitalisoinnin keinoin.

Muistihanke alkoi syyskuussa 2018 ja jatkuu todennäköisesti koko vuoden 2019.

Wihurin rahasto lahjoittaa 450 000 euroa musiikkikoulutuksen kansainvälistymiseen

Media: 
|

Jenny ja Antti Wihurin rahasto on myöntänyt 450 000 euroa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainväliselle vierailijaohjelmalle, joka kutsuu Suomeen musiikin alan merkittävimpiä taiteilijoita vieraileviksi opettajiksi. Ohjelma tarjoaa uudenlaisen areenan kansainväliselle yhteistyölle ja näyteikkunan suomalaiselle musiikkiosaamiselle.

Kuvataiteen maisterivalinnat 2018: toiseen vaiheeseen kutsuttavat

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

 

Kuvataideakatemian 2-vuotiseen kuvataiteen maisterin koulutukseen haki tänä vuonna yhteensä 149 hakijaa. Maisterivalinnan arvosteluryhmä on valinnut haastatteluun kutsuttavat hakijat. Seuraavat 43 hakijaa kutsutaan maisterivalintojen toiseen vaiheeseen, eli haastatteluun:

Aho, Henna

Aho, Timo

Allonen, Päivi

Autio, Miia

Hakija ei ole antanut lupaa nimensä julkaisemiseen

Bilaletdin, Heta

Broms, Anna

Cruz del Prado, Eloy

Dahlberg, Laura

Asiasanat

Avoin luentosarja pureutuu äänitaiteeseen

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Tiistaina 9.10. käynnistyy luentosarja SAMA Open Lectures: What’s possible in sound?, joka koostuu neljän ääntä eri näkökulmista lähestyvät taiteilijan tai tutkijan luennoista. 

Englanninkieliset luennot järjestetään loka–joulukuussa Teatterikorkeakoulun auditorioissa (os. Haapaniemenkatu 6) ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. 

Ohjelma:

Asiasanat

Tagit: 

Uraseurantakyselyt kartoittavat alumnien työllistymistä ja työelämän osaamistarpeita – jokainen vastaus on tärkeä

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Maistereille ja tohtoreille suunnatut uraseurantakyselyt tarjoavat arvokasta tietoa tutkinnoista ja työllistymisestä. Kyselyyn voi vastata 30.11.2018 asti.

Yliopistot seuraavat valmistuneiden työllistymistä ja työurien alkuvaiheita tekemällä vuosittain valtakunnallista uraseurantaa. Tänä syksynä yliopistojen Aarresaari-verkoston toteuttama kansallinen uraseurantakysely kohdistetaan kaikille vuonna 2013 tutkinnon suorittaneille maistereille ja 2015 tutkintonsa suorittaneille tohtoreille.

Asiasanat

Tagit: 

Tohtorintutkinto: Kansanmusiikin estetiikka antaa luvan tehdä musiikkia omalla äänellä

Media: 
Photo: Paula Kukkonen
|

Kansanmuusikko, pedagogi Leena Joutsenlahti havainnoi taiteellisessa tohtorintutkinnossaan kansanmusiikkipedagogiikan vaikutusta omaan muusikkouteensa. Hän tarkastelee myös, miten improvisaatiotaidot elävät lapsissa. Joutsenlahden tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 12.10.2018.

Sivut