Global Fest tuo Musiikkitaloon rytmiä ja sykettä kaikkialta maailmasta

Media: 
Photo: Annatjie Kotzé
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää jo toista kertaa globaalille ja kulttuurienväliselle musiikille omistetun Global Festin Helsingin Musiikkitalossa 7.–9. joulukuuta. Festivaalilla esiintyy Sibelius-Akatemian ja tanskalaisen Royal Academy of Musicin yhteisen Global Music -maisteriohjelman opiskelijoita, alumneja ja opettajia. Esiintyjät ovat kotoisin monista eri maista ja kulttuureista. Mukana on muusikkoja muun muassa Suomesta, Yhdysvalloista, Saksasta, Irlannista, Kolumbiasta, Senegalista ja Latviasta.

Riikka Talvitien Kylmän maan kuningatar -radio-ooppera Yle Radio 1:ssä 2.12.

Media: 
|

Kylmän maan kuningatar - radio-ooppera kahdessa näytöksessä

Riikka Talvitien ja Tommi Kinnusen Kylmän maan kuningatar on ainutlaatuinen, radiota varten tehty ooppera ja lajissaan ensimmäinen Suomessa lähes 70 vuoteen. Aiemmat varta vasten radioon toteutetut oopperat ovat Ahti Sonnisen Merenkuninkaan tytär vuonna 1949 ja Tauno Pylkkäsen Sudenmorsian, joka oli voittoisa Prix Italia -kilpailussa vuonna 1950. Kylmän maan kuningatar on osa säveltäjä Riikka Talvitien taiteellista tohtorintutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Docmus-tohtorikoulussa.

Global Fest -työpajat 9.12.2017

Media: 
|

Toista kertaa järjestettävä Global Fest on jokavuotinen Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman opiskelijoiden, opettajien, alumnien oma festivaali. Festivaali järjestetään tänä vuonna Musiikkitalossa 7.–9. joulukuuta.

Global Fest tarjoaa festivaalin aikana kaksi kaikille avointa työpajaa lauantaina 9. joulukuuta. Työpajat ovat kaikille avoimia, eikä aikaisempaa kokemusta musiikista edellytetä.

Asiasanat

Taiga-klubi esittelee Sibelius-Akatemian vahvaa kansanmusiikkiosaamista

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä järjestää legendaarisella Tavastia-klubilla Taiga-klubin 8. marraskuuta. Kansanmusiikin opiskelijoista koostuva Siba Folk Big Band sekä Global Music -koulutusohjelman synnyttämä monikulttuurinen Global Orchestra esiintyvät tapahtumassa ensimmäistä kertaa yhdessä.

Sivut