norDIG.-festivaali pureutuu pohjoismaisen jazzin laajaan kirjoon lokakuussa

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän jazzfestivaali järjestetään musiikkitalossa 4.–6.10. Tapahtuman esiintyjiin kuuluvat mm. ruotsalais-norjalainen Atomic-yhtye, saksalais-tanskalais-suomalainen kokoonpano Carl Winther Trio feat. Timo Lassy, suomalais-ruotsalainen duo Sten Sandell & Aki Rissanen ja Kalle Kalima Pentasonic.

Sibelius-Akatemian tapahtumasyksyssä kuuluu satavuotias Suomi

Media: 
Photo: Annick Ramp
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian syksyn 2017 ohjelmassa kuuluvat Suomen satavuotinen itsenäisyys sekä akatemian eri soitin- ja aineryhmien merkkivuodet. Syyskauden avaa komeasti Sibelius-Akatemian ja newyorkilaisen Juilliard Schoolin yhteisen sinfoniaorkesterin konsertti Musiikkitalossa 26. elokuuta. Noin 90-henkistä yhteisorkesteria johtaa Sibelius-Akatemian alumni Esa-Pekka Salonen. Helsingin-konsertin jälkeen orkesteri esiintyy Tukholman Itämerifestivaalilla 28. elokuuta ja New Yorkin Lincoln Centerissä 5. syyskuuta.

Musta lammas -kuoro voitti kansainvälisen Aarhus Vocal Festivalin kuorokilpailun

Media: 
Photo: Andreas Krause
|

Helsinkiläinen Musta lammas -a cappellakuoro voitti tanskalaisen Aarhus Vocal Festivalin kansainvälisen kilpailun 4. kesäkuuta ollen samalla kilpailun historian ensimmäinen kilpailuun osallistunut suomalainen kuoro. Kisaan oli valittu esikarsinnan perusteella yhteensä kuusi kuoroa eri puolilta Eurooppaa. Kahdestakymmenestäkahdesta ammattimuusikosta koostuvaa Musta lammas -kuoroa johtaa Ida Olsonen, joka viimeistelee opintojaan Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Myös kuoron laulajista suurin osa opiskelee tai on opiskellut Sibelius-Akatemiassa.

Asiasanat

A Potential Performance

Media: 
Photo: Dani Modrej
|

A POTENTIAL PERFORMANCE

6. & 7. June 2017, 7pm

Konttori 7 / Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, 00540 Helsinki

with:
Urška Brodar
Eva Nina Lampič
Melissa Krodman
Dani Modrej
and Bence Mezei

Asiasanat

Runsaasti yleisölle avoimia mestarikursseja Brass @ Sibelius Academy -festivaalilla

Media: 
|

Brass @ Sibelius Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen vaskisoitinten koulutus- ja konserttitapahtuma, joka järjestetään nyt toista kertaa 5.–10.6.2017 Helsingissä. Tapahtuma on osa Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston käynnistämää vaskipuhallinkoulutuksen kehittämishanketta, jonka avulla halutaan vahvistaa vaskimusiikin osaamista sekä lisätä vaskimusiikin harrastustoimintaa Suomessa.

Historiallisten vaskipuhaltimien näyttely täydentää Brass @ Sibelius Academy –tarjontaa

Media: 
|

Brass @ Sibelius Academy -tapahtuman yhteydessä 5.–10. kesäkuuta on Helsingin Musiikkitalossa näytteillä vanhoja vaskisoittimia, jotka ovat olleet käytössä Suomessa itsenäisyyttämme edeltävänä aikana. Soittimet ja niiden esittelyä täydentävät valokuvat ja videot ovat esillä Musiikkitalon aulassa toista kertaa järjestettävän Brass @ Sibelius Academy -vaskimusiikkifestivaalin ajan 5.–10. kesäkuuta. Näytteillä olevat instrumentit on koottu lainaksi vaskiyhtyeiltä ympäri Suomea.

Sibelius-Akatemian opiskelijat elävöittävät Musiikkitalon kesää

Media: 
|

Kesäiltapäivinä Musiikkitalossa nautitaan elävästä musiikista, kun Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät Musiikkitalon kahviossa joka iltapäivä 15.5.–21.6., 26.6.–2.7. ja 31.7.–27.8.2017. Iltapäiväkonserttien ohjelmassa kuullaan klassista musiikkia, kansanmusiikkia, jazzia ja popmusiikkia. Suurin osa konserteista järjestetään kahvilassa, jossa voi nauttia myös virvokkeita ja pikkusuolaista.

Konsertit järjestää Sanni Virta, joka opiskelee kolmatta vuotta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmässä.

Asiasanat

LAPSody 2017: THE BUBBLE 24.-27.5.!

Media: 
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Live Art and Performance Studies -maisteriohjelman (LAPS) 24.-27.5. järjestettävän LAPSody-festivaalin teemana The Bubble. Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa luentoja, esityksiä ja konsertteja.

Koulutusohjelman opiskelijat ovat kutsuneet festivaalin esiintyjiksi ja puhujiksi eri alojen asiantuntijoita ja taiteilijoita pohtimaan kuplan sosiaalisia, filosofisia, taiteellisia, tieteellisiä ja esityksellisiä mahdollisuuksia.

Seele‐kvartetille kansainvälistä tunnustusta

Media: 
|

Sibelius‐Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoista koostuva Seele‐kvartetti on saanut 2. palkinnon Berliinissä järjestettävän kansainvälisen Rising Stars Grand Prix ‐kilpailun 14–18‐vuotiaiden kamarimusiikkisarjassa. Kvartetissa soittavat Rebecca Roozeman (viulu), Amanda Ernesaks (viulu), Kristian Sallinen (alttoviulu) sekä Tatu Kauppinen (sello). Muusikoiden keski‐ikä on tällä hetkellä 16 vuotta.

Sivut