Sibafest julistaa Atso Almilan johdolla kansalaisrauhaa 27.1.–3.2.2018

Media: 
Photo: Teemu Ullgrén / Jan Rosström
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian toimintaa esittelevä Sibafest järjestetään seitsemännen kerran Helsingin Musiikkitalossa ja lähialueen kirkoissa 27.1.–3.2.2018. Festivaalin ohjelman on kuratoinut orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori, kapellimestari Atso Almila. Vuoden 2018 Sibafestin teemaksi Almila valitsi kansalaisrauhan, joka vie ajatukset vuoden 1918 kansalaissotaan vasta itsenäistyneessä Suomessa.

Lapset uppoavat taiteeseen Teatterikorkeakoululla

Media: 
|

– Mikä oli parasta? ­– Kaikki! Kerrankin teatterissa saa luvan kanssa juosta, kiipeillä ja tanssia – ja pohtia samalla tärkeää asiaa ympäristöstä ja kierrätyksestä. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun 100 tilaa! -tapahtuma tarjoaa päiväkoti- ja koululaisryhmille taide-elämyksiä kahden viikon ajan.

Studia Generalia: Suomalainen teatteri ennen Suomea

Media: 
|

Kaikille avoin Studia Generalia -luentosarja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa 3.–5.10. 2017, Auditorio 1

Luennot rakentuvat Pentti Paavolaisen tuoreen Kaarlo Bergbom -tutkimuksen ympärille. Luennot käsittelevät paitsi Bergbomin monipuolista elämäntyötä, myös aikakauden sukupuolirooleja niin näyttämöllä kuin sen ulkopuolella.

3.10. klo 17.15–20.00 Miksi ja mihin tarvittiin tutkimus Kaarlo Bergbomista?

Pentti Paavolainen

Finnish songbook on Sibelius-Akatemian lahja satavuotiaalle Suomelle

Media: 
Photo: Heikki Tuuli
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjestää tänä syksynä Helsingissä neljän konsertin sarjan, jossa esitellään laajasti suomalaista laulumusiikkia. Konsertit järjestetään 23. syyskuuta Valkoisessa salissa, 21. lokakuuta Helsingin kaupungintalossa, 18. marraskuuta Kansallismuseossa sekä 2. joulukuuta Kallion kirkossa. Suomeen ja suomalaisuuteen oleellisesti kuuluvat laulut seikkailevat konserttien ohjelmistoissa tyylistä, tunnelmasta ja genrestä toiseen. Sarja on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Sivut