Nuorisokoulutuksen sävellyskurssi sävellyksestä kiinnostuneille musiikinopiskelijoille

Media: 
|

Aika: 13.–14.4.2019 tai 12.–14.4.2019
Paikka: Kallio-Kuninkala, Järvenpää

Sävellyskurssi on suunnattu kaikille vuosina 1999-2003 syntyneille sävellyksestä kiinnostuneille musiikinopiskelijoille ympäri Suomea. Kurssilla pohditaan laajasti taidemusiikin säveltämiseen liittyviä kysyksiä. Millaista musiikkia haluaisin säveltää? Miten luonnostelen ja suunnittelen omia sävellyksiäni? Miten kirjoitan valmiin sävellyksen nuotiksi? Lisäksi tutustutaan sävellystekniikan ja soitinnuksen perusteisiin. Opetus tapahtuu sekä ryhmä- että yksilöopetuksena.

Uusi kännykkäsovellus vie äänikävelylle Töölönlahdelle

Media: 
|

Seitsemättä kertaa järjestettävän musiikkiteknologian aineryhmän MuTeFest-festivaalin aikana lanseerataan mobiilisovellus, joka vie käyttäjänsä soivalle kulttuurikävelylle Töölönlahden maisemiin. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua uudenlaiseen äänikävelyyn, joka tarjoaa uudenlaisia äänimaisemia ja kuulokuvia Töölönlahden alueen odottamattomistakin ympäristöistä.

Sibelius-Akatemian konserttikausi Seinäjoella päättyy karjalaisiin sävelmiin

Media: 
Photo: Hanna Koikkalainen
|

Konsertissa kuultavan Ilja-levyn materiaalin inspiraationa on toiminut Lapualla asunut haitarinsoittaja Ilja Kotikallio.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön konserttikausi huipentuu keskiviikkona 28. marraskuuta, kun Etnogaalassa 2017 Vuoden artisti -palkinnon voittanut Anne-Mari Kivimäki konsertoi Palomylly-trionsa kanssa. Yhtye soittaa sielunmaisemia Karjalan tanssimailta: se tulkitsee ja tunnelmoi musiikkia Kivimäen uudelta Ilja-albumilta.

Asiasanat

Julkisen taiteen seminaari Seinäjoella 3. joulukuuta

Media: 
|

Taide käyttöön -hanke edistää valtakunnallisesti taiteen käyttöä rakentamisessa ja etsii keinoja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen. Muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon hallinnoimassa ESR-hankkeessa Taideyliopiston roolina on erilaisten koulutusten avulla lisätä sekä kuntapäättäjien että rakennusalan osaamista taiteen käytössä osana rakennushankkeita.

Vaskisoitinyhtyeet Suomesta ja Baltian maista kokoontuvat Helsinkiin verkostoitumaan ja kehittämään pedagogiikkaa

Media: 
|

Vaskisoitinyhtyeet Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Suomesta kokoontuvat 21.-25.11.2018 marraskuuta Helsinkiin verkostoitumaan sekä tutkimaan ja kokeilemaan uudenlaisia vaskisoitinten opetusmenetelmiä. Baltic Nordic Brass Academy -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Latvian Jāzeps Vītols -musiikkiakatemia, Liettuan musiikki- ja teatteriakatemia, Viron musiikki- ja teatteriakatemia sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.
 

Yhteiskonsertti tuo esiin Sibelius-Akatemian kansainvälistä toimintaa

Media: 
Photo: Juho Papinniemi
|

Musiikkialan toimintaympäristö on kansainvälinen. Siksi on tärkeää, että Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat saavat kansainvälistä kokemusta opiskelunsa aikana.

Yksi esimerkki Sibelius-Akatemian kansainvälisestä toiminnasta on Sibelius-Akatemian jousten aineryhmän yhteistyö Viron musiikki- ja teatteriakatemian jousten aineryhmän kanssa. 10. marraskuuta yhteistyö tulee näkyväksi yleisölle, kun Ackté-salissa kuullaan oppilaitosten opiskelijoiden yhteiskonsertti.

Sivut