Arts Management: Student experiences

|

Arts Management has been taught as a separate Master's programme at the Sibelius Academy since 1997 - that is, 20 years already! We briefly met three of the programme’s current students from class 2017 and asked how they see their studies and what brought them to the Sibelius Academy.

Paola Elean Nieto Paredes, Mexico

Kansanmusiikkikoulutuksen esittely Sibelius-Akatemiassa 9.10.2017

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikkikoulutusta esiteltiin kiinnostuneille Musiikkitalossa 9. lokakuuta 2017. Tilaisuudessa esiintyi SIbA Folk Big Band ja koulutuksesta kertoi lehtori Petri Prauda.
Katso esittely videolta! Tilaisuudessa kuultiin muun muassa Jutta Rahmelin sävellys Levoton sydän.

Cooperation master class brought singers and conductors together

Media: 
|

In Autumn 2017, the SIbelius Academy vocal students and conducting students joined forces for a master class with Kurt Kopecky, the guest conductor of the Finnish national opera and ballet. On Kopecky’s master class the students worked together on Johann Strauss’ operetta Die Fledermaus. We met Kurt Kopecky, Johanna Takalo and James Sherlock between classes and asked about the benefits of this kind of cooperation.

Asiasanat

Taide on parhaaksi

Media: 
Photo: Emma Suominen
|

Milloin viimeksi liikutuit niin, että tunsit sielusi menneen sijoiltaan? Milloin kohtasit jotain niin koskettavaa, että et pystynyt puhumaan? Milloin koit tunnerekisterisi ääriaineksia, joiden sanoiksi pukeminen on työlästä ellei mahdotonta? Kaikilla meillä on näitä kokemuksia. Ei jokaisessa arkipäivässä, mutta kuitenkin. Ne tekevät meistä ihmisen ja elämästä ihmisen arvoisen. Vierailu taiteen pariin muistuttaa kaikista noista unohtumattomista hetkistä. Myös vierailu Taideyliopistoon puhuttelee.

Asiasanat

Tagit: 

Leikkiä ja häpeän sietoa

Media: 
Photo: Veikko Kähkönen
|

Taiteisiin liitetään usein sekä hyvässä että pahassa ajatus leikkimisestä. Taiteilijoita kadehditaan siksi, että he saavat leikkiä enemmän ja pitempään kuin muut ihmiset. Toisaalta taiteilija-ammatit aiheuttavat joillekin närästystä siksi, että ”nehän eivät ole kunnon tuottavassa työssä, nehän vaan leikkivät, pelaavat, soittavat ja näyttelevät jotakin”. Taiteisiin yhdistetään siis vahva leikkimisen elementti. Englanniksi play tarkoittaakin sekä peliä, leikkimistä, soittamista että myös näytelmää.

Asiasanat

Tagit: 

Hannu Väisänen: Tulevaisuus on rajojen ylittäjien

Media: 
|

Hannu Väisänen on kuvataiteilija ja kirjailija, ja molemmilla aloilla Suomen huippua. Molemmat taiteenlajit ovat kulkeneet Väisäsen mukana lapsuudesta asti. Hän on taiteilija kutsumuksesta.

– Minun työskentelyssäni eri taiteenalat rikastuttavat toisiaan ihan hirveästi. Jos minua pyydettäisiin luopumaan jommastakummasta, se olisi kuin toinen käteni amputoitaisiin.

Väisänen uskoo taiteilijuuden kehittyvän tulevaisuudessa yhä enemmän monialaisuuden ja rajojen häivyttämisen suuntaan.

Asiasanat

Tagit: 

Säveltäjä Kaija Saariaho: Taide voi muuttaa ihmistä ja siten maailmaa

Media: 
Photo: Andrew Campbell
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian alumni ja säveltäjä Kaija Saariaho pitää taiteen tekemistä sekä vaativana käsityönä että syvällisenä ihmisyyden tutkimisena.

– Taiteen tekemisen ydin on voimakas ja kokonaisvaltainen aisti- ja tunnemaailma, mutta jokaisen on löydettävä oma tapansa elää sen kanssa.

Taiteidenvälisyyttä ja yhteistyöprojekteja Saariaho pitää avartavina niin tekijöidensä kuin yleisönkin näkökulmasta.

Asiasanat

Tagit: 

Sivut