Kandinäyttelyyn valmistautuminen vaatii itsenäistä työotetta

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Näyttely on iso askel nuoren taiteilijan uralla. Osalle kandidaattivaiheen opiskelijoista se on ensimmäinen julkinen esiintyminen.

-Kandinäyttelyssä teosta katsotaan ensimmäistä kertaa itsenäisenä siinä tilassa, missä se on. Tämän takia harjoitellaan omasta teoksesta kertomista ja esimerkiksi esittelytekstiä. Olemme pohtineet opiskelijoiden kanssa yhdessä sitä, mikä teoksessa on olennaista ja mihin suuntaan sitä kannattaa viedä, sanoo piirustuksen ja havainnon lehtori Stig Baumgartner, joka on ohjannut opiskelijoita kandidaatintyön alkuvaiheessa.

Jussi Kannaste: ”Pohjoismainen jazz on norDIG.in ydin”

Media: 
Photo: Tommy Lindgren
|

Tänä vuonna Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän jo perinteeksi muodostunut DIG.-festivaali kantaa nimeä norDIG. Nimi on sanaleikki pohjoismaisuutta tarkoittavasta nordic-sanasta, mutta kertoo myös, että järjestyksessään viidestoista DIG. on juhlavuonnaan omistettu pelkästään pohjoismaiselle jazzille. Jazzin ainejohtaja ja saksofonisti, norDIG.-ohjelman suunnitellut Jussi Kannaste pohtii, mitä pohjoismaisella jazzilla oikein tarkoitetaan. Hän kertoo myös festivaalin ohjelmasta. 

Tyylikäs kattaus satavuotiaan Suomen lauluja

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Finnish Songbook -konserttisarja tarjoaa kokoelman laulusäveliä, jotka ovat koskettaneet tai muovanneet suomalaista sielua.

Sibelius-Akatemia järjestää syksyllä 2017 neljän konsertin Finnish Songbook -sarjan, jossa kuullaan Suomeen ja suomalaisuuteen liittyviä lauluja yli musiikinlajien rajojen. Konserttien ohjelmat liittyvät neljään teemaa, joita ovat toivo, uho, tumma ja lämpö.

Konserttisarjan isän, Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori Markus Lehtisen mukaan suomalaisille laulu on hyvin luontainen ilmaisun tapa.

Junalla jumalan selän taa

Media: 
Photo: Lehtikuva
|

Ohjaaja Leea Klemola vei teatteriopiskelijat Siperiaan. Tuloksena syntyi esitys, jossa mennään Siperiaan.

Taideyliopiston musiikkiteatterilinjan bändi haaveilee läpimurrosta ja matkaa kansainvälistymisrahan turvin kuvaamaan musiikkivideota Siperiaan Olkhon saarelle. Mitä sitten seuraa? Se selviää Leea Klemolan näyttelijäntaiteen opiskelijoille ohjaamassa esityksessä Baikal Brothers Ky.

Korulauseille kyytiä

Media: 
Photo: Oliver Kochta-Kalleinen
|

Laboratory of Independence -näyttelyssä kurkistetaan itsenäisyyden juhlavuoden verhon taakse. Mitä Suomessa todella tapahtuu?

Toukokuussa joukko kuvataiteen opiskelijoita pakkautui bussiin ja suuntasi viikon mittaiselle road tripille satavuotisjuhlaa viettävään Suomeen. Kun naputtaa Instagramiin tunnisteen #suomi100tour, myös nojatuolimatkailija pääsee seuraamaan retkikunnan renkaidenjälkiä.

Kymmenen vuotta taiteellisen tutkimuksen asialla

Media: 
Photo: Seppo Kärki
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun (TeaK) Esittävien taiteiden tutkimuskeskus, tuttavallisemmin Tutke, perustettiin kymmenen vuotta sitten vastaamaan TeaKin edustamien esittävien taiteiden alojen tutkimuksesta ja jatkokoulutuksesta. Näiden kymmenen vuoden aikana on valmistunut 26 teatteri- tai tanssitaiteen tohtoria, ja taiteellinen tutkimus on vakiinnuttanut muotoaan. Juhlan kunniaksi ilmestyy verkkojulkaisu, joka valottaa taiteellista tutkimusta ja Tutken syntyvaiheita.

Sivut