Nuori viestintäharjoittelija Sibafestin pyörteissä

Media: 
Photo: Johanna Laitinen
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian järjestämän Sibafest-tapahtuman viestintäharjoittelijana aloitti tammikuun alussa Helsingin yliopistossa opiskeleva Sanna Korpi. Kysyimme hänen tunnelmiaan Sibafestin alun kynnyksellä.

Valtiotieteellisessä tiedekunnassa ensimmäistä vuotta opiskeleva Sanna Korpi päätti heti viestinnän opintojen alkuvaiheessa hakea omaa alaa vastaavaan korkeakouluharjoitteluun. Hän kokee tärkeäksi työelämän käytäntöjen oppimisen jo nuoresta pitäen sekä itsensä haastamisen.

Teemu Keskisarja: taiteella oli kansalaissodan aikana tärkeä asema ihmisten arjessa

Media: 
Photo: Sanna Korpi
|

#Kansalaisrauha-paneelikeskusteluja nähdään Musiikkitalossa osana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibafest-festivaalia. Paneelikeskusteluja on yhteensä kolme, jotka sijoittuvat aikavälille 1.–3. helmikuuta 2018. Keskusteluja johtaa Sibafestin taiteellinen johtaja Atso Almila. Tapasimme historioitsija Teemu Keskisarjan, joka on yksi paneelikeskusteluja tähdittävistä asiantuntijoista.

Mörri-Möykky tanssii ja ruokopilli soi!

Media: 
Photo: Sanna Korpi
|

Lapsiperheitä laulattavat Mörri-Möykyt pääsevät vauhtiin Sibelius-Akatemian Sibafest-festivaalin avajaispäivänä 27. tammikuuta. Konsertin musiikkina kuullaan Marjatta Pokelan ikivihreitä lastenlauluja. Esiintyjinä toimivat Sibelius-Akatemian opiskelijoista koostuva yhtye ja kuoro, Espoon työväenopiston monikulttuurinen Muuttolinnut-kuoro ja tietysti sekä lavalla että yleisössä olevat lapset. Tapasimme konsertin takana olevat Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtorit, Eeva-Leena Pokelan ja Soili Perkiön.

Ihmisen pahuutta kuvaava Sotilaan tarina yhdistää teatterin ja musiikin

Media: 
Photo: Sanna Korpi
|

Igor Stravinskyn alkuperäisteos Sotilaan tarina nähdään Musiikkitalossa osana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibafest-festivaalia 100 vuotta teoksen syntymän jälkeen. Klassikkoteos nähdään Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian poikkitaiteellisena yhteistyönä 26.–28. tammikuuta 2018. Tapasimme Sotilaan tarinan avaintekijöitä Teatterikorkeakoulusta.

Näyttelijäksi on monta tietä

Media: 
|

Katariina Lantto on nyt siellä, missä on aina halunnut olla: opiskelemassa näyttelijäksi. Tie oli ehkä pitempi kuin hän nuorena kuvitteli, mutta jälkeenpäin katsottuna aivan oikea ja looginen. Hän tuli 32-vuotiaana luokanopettajana ja musiikkiteatteriammattilaisena valituksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen maisteriohjelmaan ja aloitti opinnot tänä syksynä.

”Taide tulee olevaksi esittämisen kautta”

Media: 
Photo: Petri Summanen
|

Esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden opetus auttaa Kuvataideakatemian opiskelijoita löytämään parhaat keinot taiteen esittämiseen sekä näkemään taiteen roolin osana yhteiskuntaa.

”En itse ole aiemmin törmännyt missään siihen, että nimenomaan taideopiskelijoille opetetaan esittämistä ja näyttelytekniikkaa sekä sen historiaa niin käytännön kuin teoriankin puolelta”, sanoo pitkään ulkomailla työskennellyt Suvi Lehtinen, Kuvataideakatemian esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden lehtori.

Publiikki huipensi Sibelius-Akatemian syyskauden

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lukukausi päätettiin perinteisin publiikkijuhlallisuuksin.

Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa 15. joulukuuta järjestettyyn publiikkiin oli kutsuttu kaikki syksyn 2017 aikana valmistuneet: 4 musiikin tohtoria, 31 maisteria ja 49 kandidaattia. Todistuksensa valmistujaistilaisuuteen saapui noutamaan 30 valmistunutta.

Asiasanat

Sivut