Varadekaani Leena Rouhiainen: Tutkijoiden työelämävalmiuksia tulisi tukea

Media: 
Photo: Laura Malmivaara
|

Taiteellisen tutkimuksen professori ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Esittävien taiteiden tutkimuskeskuksen johtaja Leena Rouhiainen jatkaa Teatterikorkeakoulun tutkimuksesta vastaavana varadekaanina vuoteen 2021 asti. 

Taiteellinen tutkimus on monipolvinen maasto. Tutkimusta tehdään useilla taidealoilla ja monenlaisissa konteksteissa. Alakohtaisen taiteellisen tutkimuksen lisäksi tutkimusta edistetään sen yleistä luonnetta pohtivassa teoreettisessa keskustelussa. 

Pedakävelyt-nettisivu julkistettu Pedagogisessa olohuoneessa

Media: 
Photo: Riku Saastamoinen
|

”Mitä sinulle merkitsee hyvä pedagogi?”

 

“1. Rohkaisija

2. Lämpö

3. Osaa astua syrjään ja antaa yksilön/ryhmän loistaa” (tapahtumassa vierailleen mietteitä)

 

Ensimmäinen joulukuuta järjestetty Pedagoginen olohuone kokosi yhteen Teatterikorkeakoulun erillisten opettajan pedagogisten opintojen osaamista. 

Kirjoittaminen ottaa Otavan tuella paikkansa Taideyliopistossa

Media: 
Photo: Photo: Veikko Kähkönen / Uniarts Helsinki
|

Otava-konsernin ja Otavan Kirjasäätiön kumppanuus Taideyliopiston kanssa on synnyttänyt Suomeen ensimmäisen kirjoittamisen maisterikoulutusohjelman monitaiteelliseen kontekstiin. Kirjoittaminen on aina ollut yksi merkittävimmistä kulttuurin muodoista Suomessa, mutta vasta nyt se tulee osaksi taidekoulutuksen yliopistotasoista kokonaisuutta yhdessä musiikin, esittävän taiteen ja kuvataiteen kanssa.

Musiikkiteatteri haastaa sukupuoliroolit

Media: 
Photo: Wilma Hurskainen
|

Taideyliopiston musiikkiteatterin ensimmäisessä musikaalissa 18. joulukuuta jokainen saa esittää ne laulut, jotka on aina halunnut laulaa – sukupuolesta riippumatta.

Ensi-iltaan on vielä aikaa, mutta innostus näkyy jo nyt Helena Puukan puhuessa tulevasta esityksestä. Puukka opiskelee Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta ja on mukana myös Taideyliopiston musiikkiteatterin opintokokonaisuudessa. Hän odottaa musiikkiteatteriopiskelijoiden ensimmäistä musikaalia innolla.

Vastavalmistunut koreografi Sara Gurevitsch: Pysy neuvottelevana ja uteliaana

Media: 
Photo: Tom Lönnqvist
|

1. Kuka olet ja miten päädyit opiskelemaan Taideyliopistoon?

Aloitin vuonna 2015 koreografian maisteriohjelmassa. Tein kandidaatintutkintoni Kööpenhaminassa, the Danish National School of Performing Arts -koulussa. Päädyin opiskelemaan koreografiaa, koska halusin tutkia ja havainnoida tekemistäni tanssijana. Valmistuin kesäkuussa 2018.

2. Millainen oli pääsykokeesi?

Valosuunnittelun opiskelija June Horton-White: Tärkeintä on motivaatio, luova ajattelu ja soveltuvuus alalle

Media: 
|

1. Kuka olet ja miten päädyit opiskelemaan Taideyliopistoon?

Olen helsinkiläinen valosuunnittelija ja -teknikko, aloitin maisteripinnot valosuunnittelun linjalla tänä syksynä (suoritettuani teatteritaiteen kandin 2015-18). Työskentelin draamateatterin ja livemusiikin parissa suunnittelevana teknikkona ennen kuin hain Vässille. Hain TeaKiin koska kyllästyin teknisesti orientoituneeseen ajatteluun ja halusin kehittyä taitelijana.

Koreografi Sonya Lindfors voitti kansainvälisesti arvostetun ANTI Live Art -palkinnon!

Media: 
Photo: Janne Mikkilä
|

Koreografian alumni, koreografi Sonya Lindfors voitti kansainvälisen ANTI-festivaalin Live Art -palkinnon syyskuussa!

Maailman ainoan kansainvälisen live art -palkinnon kokonaisarvo on 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden merkittävimmistä taidepalkinnoista. Palkinto koostuu taiteiljan saamasta 15 000 euron rahapalkinnosta ja saman suuruisesta tuotantoavustuksesta, jolla toteutetaan teos seuraavan vuoden festivaalille.

Asiasanat

Uskaltakaa unelmoida, rohkaisevat kitaransoitonopiskelijat

Media: 
|

Kitaransoiton opiskelijat Teuvo Taimioja ja Elias Lehti kävivät kertomassa lukiolaisille opintokokemuksistaan lokakuisessa Koe Kampus -päivässä. He kehottavat tekemään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa päätöksen siitä, onko hakemassa Sibelius-Akatemian opiskelijaksi.

Asiasanat

Harmonikansoitonopettajat tapasivat Järvenpäässä

Media: 
|

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia järjesti yhdessä Harmonikansoiton Opettajat ry:n kanssa valtakunnallisen harmonikkapedagogisen seminaarin Kallio-Kuninkalassa 17.-18. marraskuuta. Viikonlopun aikana seminaariin osallistui 16 opiskelijan ja Sibelius-Akatemian opettajien lisäksi yli 40 musiikkiopistojen ja konservatorioiden harmonikansoiton opettajaa eri puolilta Suomea. Viikonlopun aiheina olivat muun muassa uusi Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma, alan tulevaisuus, pienten lasten aloitussoittimet sekä yhtye- ja orkesteritoiminta musiikkiopistoissa.

Asiasanat

Ei pelkkää teatterikoulutusta

Media: 
Photo: Laura Malmivaara / Taideyliopisto
|

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielinen koulutusohjelma täyttää 110 vuotta, ja sen sisältöä ollaan samalla uudistamassa. Nyt pohditaan, mitä näyttelijän tulisi osata, kun laitosteatteripaikat vähenevät ja yhä useampi näyttelijä löytää uusia ja mielekkäitä työtehtäviä muualtakin kuin näyttämöltä. Mitkä opit ovat tärkeitä aikana, jolloin käsitykset näyttelemisen yhteiskunnallisesta tehtävästä laajenevat ja ovat uudelleenarvioinnin kohteena. 

Sivut