Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Liity alumniyhdistykseen! 
Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner  rf perustettiin huhtikuussa 2010. 
Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 14.12.2010.
Yhdistyksessä on tällä hetkellä yli 220 jäsentä.
Yhdistyksen säännöt  ohessa pdf-tiedostona.

Alumniyhdistys suunnittelee ja järjestää taiteilijatapaamisia, tilaisuuksia, alumnimatkoja ja alumniklubeja.

Jäsenenä voit myös ilmoittaa kiinnostuksestasi olla mukana suunnittelutyössä, laita viesti osoitteella   alumni (at) uniarts.fi , niin se välitetään alumniyhdistyksen hallitukselle. 

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kymmenen kertaa vuoden aikana. Hallituksen puheenjohtajana 2016-2018 toimii Taisto Oksanen ja hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Kimmo Alakunnas, Leena Havukainen, Kirsikka Moring, Kristiina Repo, Ville Sandqvist ja Sinikka Sokka.

Yhdistyksen seuraava kokous järjestetään vuonna 2018 maalis-huhtikuussa.  Yhdistyksen kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan erovuoroisten tilalle hallitukseen varsinaisia ja varajäseniä.

 

Syyskauden 2017 alumniklubeista ja tapahtumista

Yhteistyö Studia generalia -luentojen yhteydessä lokakuussa.

 

Jukka O. Miettinen  järjestää lokakuun 3.-5. päivinä 2017 studia generalia -luennot aiheesta Suomalainen teatteri ennen Suomea. Luennot järjestää yhteisen opetuksen keskus (Y.O.K.). Pääpaino on Pentti Paavolaisen tutkimuksessa Kaarlo Bergbomista ja toisena teemana on Varhainen suomalainen teatteri sukupuolen-tutkimuksen kannalta. Luennoitsijoina ovat FT Pentti Paavolainen, FT Hanna Suutela ja FT Anna Thuring.

Alumniklubi  Mihin mappiin kulttuuri meni   ti 21.11. klo 17.00 TeaK/aud 1

Miten Helsingissä ajetaan taiteiden asiaa -evästystilaisuus ja kyselytunti. Paikalle on kutsuttu Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar ja kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio. Alumniyhdistyksen hallituksen jäsen, Ville Sandqvist toimii puheenjohtajana.

ma 27.11. klo 19 alkaen Teatteriväen kauneimmat joululaulut järjestetään jo viidennen kerran  SKT:n Lavaklubille. Samassa yhteydessä julkistetaan Vuoden alumni 2017.

 

 

Syksyn 2017 menneet tapahtumat

Stanislavski-alumniklubi syyskuussa otsikolla Stanislavskin merkitys näyttelijälle ja ohjaajalle nykypäivänä

Kristiina Repo johdatteli keskustelua, johon osallistuivat paitsi panelisteiksi kutsutut Marjo-Riikka Mäkelä, Asko Sarkola ja Valtteri Simonen myös New Yorkin Actor’s Studiossa opiskelleita ja Venäjällä teatterikoulutuksensa saaneita sekä jo eläkkeellä olevia suomalaisia näyttelijöitä. Paikalla oli myös Turusta ja Tampereelta paikalle saapuneita teatterialan henkilöitä. Nykyopiskelijat esittivät monia kysymyksiä ja keskustelu erilaisista näyttelijäntyön ja -taiteen tekniikoista jatkui vilkkaana lähes kolme tuntia.
Auditoriossa on 107 paikkaa ja se oli lähes täynnä.Tilaisuus videoitiin ja tallenne tulee nähtäville vimeoon lokakuun alussa.

Kevään 2017 alumniklubit

Huhtikuun alussa keskusteltiin kulttuuriVOSista: Pudotuspeliä odotellessa. Mukana asiaa valmistelevan työryhmän jäseniä ja teatteri- ja tanssikentän toimijoita. Tilaisuus videoitiin, ja tallenne on katsottavissa Vimeossa.

Helmikuussa järjestettiin yhteistyössä Vivica's Vänner -säätiön kanssa alumniklubisarjassa paneelikeskustelu otsikolla Vivican keittiössä.
Osallistujat olivat Huvilakatu 1:n legendaarisessa keittiössä työskennelleitä, kestitettyjä ja juhlineita työtovereita ja ystäviä ikiomine näkökulmineen: Birgitta Ulfsson, Bengt Ahlfors, MIlja Sarkola, TIina Lindfors ja Lilga Kovanko.
Keskustelua johdatteli Raija-Sinikka Rantala ja yleisöstä kuultiin lukuisia sattumuksia ja muistoja yhteistyösta Vivica Bandlerin kanssa.
Teatterikorkeakoulun sisätorilla oli yleisölle avoinna Vivica Bandler 100 v juhlavuoden näyttely  6.2.-26.3.2017.
 

Syyskaudella 2016  toteuttettiin kolme alumniklubia

  • 5/9 Helsingin kaupunginteatterin uuden johtajan, Kari Arffmanin haastattelutunti. Tapahtumaan osallistui parikymmentä henkilöä ja sitä seurasi periscopen kautta n 200 katsojaa.
  • 15/11 aiheena käsikirjoittaminen: Kuka kirjoittaa näytelmän? Paikkana TeaK studio 2 ja keskustelemassa Juha Jokela, Katariina Numminen, Akse Pettersson ja Juha Siltanen
  • 8/12 Teatteriväen kauneimmat joululaulut Kansallisteatterin Lavaklubilla
    8.12. lauluillan yhteydessä julkistettiin Vuoden alumni 2016: näyttelijä Taisto Reimaluoto. Onnittelut!

Alumniklubit kevätkaudella 2016
Kevätkaudella  järjestettiin kaksi alumniklubia: 2.5. Näkyykö monikulttuurisuus Suomen teatterissa? ja 15.3. Näyttelijän urapolku ja työllistyminen
 

Yhdistyksen kokouksen päätöksiä toukokuussa 2016

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry  sääntömääräinen yhdistyksen kokous järjestettiin 19.5.2016 Teatterikorkeakoulussa.
Kokouksessa hyväksyttiin vuosikertomus edelliseltä vuodelta, tilinpäätös ja toimintasuunnitelma sekä talousarvio tulevalle vuodelle.
Yhdistyksen hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle uusia jäseniä ja varajäseniä. Hallituksen varsinaiset jäsenet ovat 19.5.2016 alkaen Kimmo Alakunnas, Leena Havukainen, Kirsikka Moring, Kristiina Repo, Ville Sandqvist ja Sinikka Sokka sekä varajäsenet Mikko Heino ja Sussa Lavonen.
Puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi näyttelijä Taisto Oksanen.

Jäsenmaksu

Liittymismaksuun ja jäsenmaksuun ei tehty yhdistyksen kokouksessa muutoksia, joten varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on edelleen 20 €/vuosi. Jäsenmaksulaskut postitetaan touko-kesäkuussa jäsenistölle. 
 

Alumni ja alumniyhdistyksen jäsenyys

 Alumniksi tullaan valmistumisen myötä, mutta alumniyhdistykseen pitää itse hakeutua. Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen jäsenyyttä haetaan nettisivulla olevan yhteystietolomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin tai hallituksen jäseniin.   Yhdistyksen jäsenyyttä voivat hakea kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja jotka ovat opiskelleet, työskennelleet tai edelleen työskentelevät vakituisessa työ- tai virkasuhteessa Teatterikorkeakoulussa tai sitä edeltävissä alan oppilaitoksissa.

Teatterikorkeakoulun alumneja ovat kaikki Teatterikorkeakoulun entiset tutkinto-opiskelijat tai Teatterikorkeakoulua edeltäneiden oppilaitosten kurssimuotoiseen koulutukseen hyväksytyt opiskelijat.

Alumniyhdistyksellä on kaksi kunniajäsentä:  presidentti Tarja Halonen on vastaanottanut kunniajäsenyyden tammikuussa 2011. 
Alumniyhdistyksen toinen kunniajäsen on Vuoden alumniksi 2011 nimetty näyttelijä Seela Sella. 

Miksi kannattaa liittyä alumniyhdistykseen? 

Osallistuminen yhdistyksen toimintaan on oiva tapa verkostoitua kentällä aktiivisesti toimivien henkilöiden kanssa. Yhdistyksen jäsenille tiedotetaan paitsi yhdistyksen järjestämistä tilaisuuksista myös TeaKin kiinnostavista vierailuluennoista ja muista tapahtumista.

 

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu
PL 20, 00097 Taideyliopisto

Y-tunnus 2384928-5

Yhdistyksen pankkitili on avattu joulukuussa 2016 Säästöpankki Nooassa. Kysy lisää rahastonhoitajalta.