Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf

Liity alumniyhdistykseen! 

Alumniyhdistys suunnittelee ja järjestää taiteilijatapaamisia, tilaisuuksia, alumnimatkoja ja alumniklubeja.

Jäsenenä voit myös ilmoittaa kiinnostuksestasi olla mukana suunnittelutyössä, laita viesti osoitteella   alumni (at) uniarts.fi , niin se välitetään alumniyhdistyksen hallitukselle.

Yhdistyksen säännöt   pdf-tiedostona.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kymmenen kertaa vuoden aikana. Hallituksen puheenjohtajana 2016-2018 toimii Taisto Oksanen ja hallituksen varsinaiset jäsenet ovat vuonna 2017 Kimmo Alakunnas, Leena Havukainen, Kirsikka Moring, Kristiina Repo, Ville Sandqvist ja Sinikka Sokka.

Yhdistyksen seuraava kokous järjestetään vuonna 2018 maalis-huhtikuussa.  Yhdistyksen kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan erovuoroisten tilalle hallitukseen varsinaisia ja varajäseniä.

Syyskauden 2017 alumniklubeista

ti 21.11.2017 klo 17.00-19.00 Alumniklubi  Helsingin kulttuurijohto vastaa - tule kysymään!    TeaK/aud 1

Miten Helsingissä ajetaan taiteiden asiaa - kyselytunti. Vastaamassa ovat Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio. Alumniyhdistyksen hallituksen jäsen, Ville Sandqvist toimii puheenjohtajana.

ma 27.11.2017 klo 19 alkaen Teatteriväen kauneimmat joululaulut järjestetään jo viidennen kerran  SKT:n Lavaklubille. Laulujen sanat heijastetaan seinälle, mukana säestäjä ja esilaulajia. TeaK opiskelijoista esiintymässä ovat Miiko Toiviainen ja Katariina Lantto.
Samassa yhteydessä julkistetaan Vuoden alumni 2017.

 

Syksyn 2017 menneet tapahtumat

Stanislavski-alumniklubi syyskuussa otsikolla Stanislavskin merkitys näyttelijälle ja ohjaajalle nykypäivänä

Kristiina Repo johdatteli keskustelua, johon osallistuivat paitsi panelisteiksi kutsutut Marjo-Riikka Mäkelä, Asko Sarkola ja Valtteri Simonen myös New Yorkin Actor’s Studiossa opiskelleita ja Venäjällä teatterikoulutuksensa saaneita sekä jo eläkkeellä olevia suomalaisia näyttelijöitä. Paikalla oli myös Turusta ja Tampereelta paikalle saapuneita teatterialan henkilöitä. Nykyopiskelijat esittivät monia kysymyksiä ja keskustelu erilaisista näyttelijäntyön ja -taiteen tekniikoista jatkui vilkkaana lähes kolme tuntia.
Auditoriossa on 107 paikkaa ja se oli lähes täynnä.Tilaisuus videoitiin ja tallenne on nähtävänä vimeossa lokakuussa.

Kevään 2017 alumniklubit

Huhtikuun alussa keskusteltiin kulttuuriVOSista: Pudotuspeliä odotellessa. Mukana asiaa valmistelevan työryhmän jäseniä ja teatteri- ja tanssikentän toimijoita. Tilaisuus videoitiin, ja tallenne on katsottavissa Vimeossa.

Helmikuussa järjestettiin yhteistyössä Vivica's Vänner -säätiön kanssa alumniklubisarjassa paneelikeskustelu otsikolla Vivican keittiössä.
Osallistujat olivat Huvilakatu 1:n legendaarisessa keittiössä työskennelleitä, kestitettyjä ja juhlineita työtovereita ja ystäviä ikiomine näkökulmineen: Birgitta Ulfsson, Bengt Ahlfors, MIlja Sarkola, TIina Lindfors ja Lilga Kovanko.
Keskustelua johdatteli Raija-Sinikka Rantala ja yleisöstä kuultiin lukuisia sattumuksia ja muistoja yhteistyösta Vivica Bandlerin kanssa.
Teatterikorkeakoulun sisätorilla oli yleisölle avoinna Vivica Bandler 100 v juhlavuoden näyttely  6.2.-26.3.2017.
 

Vuonna 2016  toteuttettiin viisi alumniklubia

  • 2/5 Näkyykö monikulttuurisuus Suomen teatterissa? 
  • 15/3 Näyttelijän urapolku ja työllistyminen
  • 5/9 Helsingin kaupunginteatterin uuden johtajan, Kari Arffmanin haastattelutunti. Tapahtumaan osallistui parikymmentä henkilöä ja sitä seurasi periscopen kautta n 200 katsojaa.
  • 15/11 aiheena käsikirjoittaminen: Kuka kirjoittaa näytelmän? Paikkana TeaK studio 2 ja keskustelemassa Juha Jokela, Katariina Numminen, Akse Pettersson ja Juha Siltanen
  • 8/12 Teatteriväen kauneimmat joululaulut Kansallisteatterin Lavaklubilla neljännen kerran
    8.12. lauluillan yhteydessä julkistettiin Vuoden alumni 2016: näyttelijä Taisto Reimaluoto. Onnittelut!

 

Alumni ja alumniyhdistyksen jäsenyys

 Alumniksi tullaan valmistumisen myötä, mutta alumniyhdistykseen pitää itse hakeutua. Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen jäsenyyttä haetaan nettisivulla olevan yhteystietolomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin tai hallituksen jäseniin.   Yhdistyksen jäsenyyttä voivat hakea kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja jotka ovat opiskelleet, työskennelleet tai edelleen työskentelevät vakituisessa työ- tai virkasuhteessa Teatterikorkeakoulussa tai sitä edeltävissä alan oppilaitoksissa.

Teatterikorkeakoulun alumneja ovat kaikki Teatterikorkeakoulun entiset tutkinto-opiskelijat tai Teatterikorkeakoulua edeltäneiden oppilaitosten kurssimuotoiseen koulutukseen hyväksytyt opiskelijat.

Alumniyhdistyksellä on kaksi kunniajäsentä:  presidentti Tarja Halonen on vastaanottanut kunniajäsenyyden tammikuussa 2011. 
Alumniyhdistyksen toinen kunniajäsen on Vuoden alumniksi 2011 nimetty näyttelijä Seela Sella. 

Jäsenmaksu
Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on edelleen 20 €/vuosi. Jäsenmaksulaskut lähetetään touko-kesäkuussa jäsenistölle. 
 

Miksi kannattaa liittyä alumniyhdistykseen? 

Osallistuminen yhdistyksen toimintaan on oiva tapa verkostoitua kentällä aktiivisesti toimivien henkilöiden kanssa. Yhdistyksen jäsenille tiedotetaan paitsi yhdistyksen järjestämistä tilaisuuksista myös TeaKin kiinnostavista vierailuluennoista ja muista tapahtumista.

Vuoden alumni
Alumniyhdistyksen jäsenet voivat ehdottaa Vuoden alumnia, yleensä syksyisin. Yhdistyksen hallitus valitsee ehdokkaista Vuoden Alumnin.

2017 julkistaminen Lavaklubilla Teatteriväen kauneimmat joululaulut -alumniklubilla
2016 näyttelijä Taisto Reimaluoto 
2015 koreografi Ervi Sirén
2014 äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo
2013 ohjaaja Hanna Kirjavainen & teatterinjohtaja Miko Jaakkola
2012 ohjaajat Milja Sarkola & Pauliina Feodoroff
2011 näyttelijä Seela Sella

 

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu
PL 20, 00097 Taideyliopisto

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry - Föreningen Teaterhögskolans Alumner  rf perustettiin huhtikuussa 2010. 
Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 14.12.2010.
Yhdistyksessä on syksyllä 2017 yli 220 jäsentä.

Y-tunnus 2384928-5

Yhdistyksen pankkitili on Säästöpankki Nooassa. Kysy lisää rahastonhoitajalta.